Co skrywają w sobie pestki arbuza?

... Zalety pestek arbuza Pestki arbuza można jeść na surowo lub piec. Po wyjęciu z piekarnika są nie tylko niskokaloryczne i pełne właściwości prozdrowotnych, ale i smaczniejsze. Chrupiące pestki ...

dawno temu

10 zielonych warzyw, które można jeść zamiast jarmużu

... stanów zapalnych niż te, które nie jadły ich wcale. 661 Rzeżucha Rzeżucha to bezkonkurencyjne warzywo, które wiedzie prym wśród produktów hamujących procesy starzenia się organizmu. W 100 g znajdziemy ... cztery razy więcej beta-karotenu niż w ...

dawno temu

Właściwości cykorii. Cykoria - dlaczego warto jeść?

... nad innymi jest to, że smakuje pysznie nie tylko na surowo, ale także w wersji smażonej i pieczonej. Co jednak ważniejsze, jest bogatym źródłem wielu witamin i składników odżywczych, których działanie na nasz organizm jest już znane od setek ...

dawno temu

Przez 6 dni byłam na diecie dr Dąbrowskiej. Oto, co się działo

... warzyw w ciągu dnia jeść na surowo. Do picia jedynie woda, sok jabłkowy oraz herbaty. Zabronione są kasze, nabiał, mięso, alkohol i kawa oraz wszystkie produkty wysoko przetworzone. Dieta na warzywach ...

dawno temu

Co zrobić, gdy zimą przychodzi ochota na tłuste potrawy?

... W lato jest nam gorąco i chcemy się ochłodzić, sięgamy więc po zimną wodę mineralną, dodajemy kostki lodu do napojów, jemy dużo sałatek z surowych warzyw, ogórków, rzodkiewek itd. Często ...

dawno temu

Kakao i jego właściwości. Dlaczego to najzdrowszy pokarm na świecie? 6 powodów

... Dla jasności, pisząc „kakao”, nie mamy na myśli słodkiego napoju mlecznego naładowanego cukrem. Jeśli chcemy korzystać z wszystkich dobrodziejstw kakao, wybierajmy albo surowe ziarno (dostępne ...

dawno temu

Wpływ pieczonego czosnku na zdrowie

... Surowy czosnek to naturalny antybiotyk. Obecna w nim allicyna ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwpasożytnicze. Pozytywnie oddziałuje on na kondycję całego organizmu ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kiełki na diecie?

... się smakiem i właściwościami prozdrowotnymi. Do najpopularniejszych należą: kiełki lucerny - stanowią doskonałe źródło polifenoli, kiełki nasion rzeżuchy i rzodkiewki - są ostre i wyraziste w smaku ... . Na talerzu wyścielonym ligniną lub watą ...

dawno temu

Żołędzie - właściwości zdrowotne żołędzi. Kawa z żołędzi - właściwości

... w sobie wiele składników, które mają pozytywny wpływ na zdrowie. Jedzenie żołędzi? Uspokajamy - nie chodzi o to, by chrupać surowe owoce dębu, ale o przygotowanie z nich zdrowych produktów, takich jak mąka, nalewka z żołędzi czy kawa z żołędzi. ...

+ Pokaż więcej