... Zalety pestek arbuza Pestki arbuza można jeść na surowo lub piec. Po wyjęciu z piekarnika są nie tylko niskokaloryczne i pełne właściwości prozdrowotnych, ale i smaczniejsze. Chrupiące pestki ...
... stanów zapalnych niż te, które nie jadły ich wcale. 661 Rzeżucha Rzeżucha to bezkonkurencyjne warzywo, które wiedzie prym wśród produktów hamujących procesy starzenia się organizmu. W 100 g znajdziemy ... cztery razy więcej beta-karotenu niż w ...
... nad innymi jest to, że smakuje pysznie nie tylko na surowo, ale także w wersji smażonej i pieczonej. Co jednak ważniejsze, jest bogatym źródłem wielu witamin i składników odżywczych, których działanie na nasz organizm jest już znane od setek ...
... warzyw w ciągu dnia jeść na surowo. Do picia jedynie woda, sok jabłkowy oraz herbaty. Zabronione są kasze, nabiał, mięso, alkohol i kawa oraz wszystkie produkty wysoko przetworzone. Dieta na warzywach ...
... W lato jest nam gorąco i chcemy się ochłodzić, sięgamy więc po zimną wodę mineralną, dodajemy kostki lodu do napojów, jemy dużo sałatek z surowych warzyw, ogórków, rzodkiewek itd. Często ...
... Dla jasności, pisząc „kakao”, nie mamy na myśli słodkiego napoju mlecznego naładowanego cukrem. Jeśli chcemy korzystać z wszystkich dobrodziejstw kakao, wybierajmy albo surowe ziarno (dostępne ...
... Surowy czosnek to naturalny antybiotyk. Obecna w nim allicyna ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwpasożytnicze. Pozytywnie oddziałuje on na kondycję całego organizmu ...
... się smakiem i właściwościami prozdrowotnymi. Do najpopularniejszych należą: kiełki lucerny - stanowią doskonałe źródło polifenoli, kiełki nasion rzeżuchy i rzodkiewki - są ostre i wyraziste w smaku ... . Na talerzu wyścielonym ligniną lub watą ...
... w sobie wiele składników, które mają pozytywny wpływ na zdrowie. Jedzenie żołędzi? Uspokajamy - nie chodzi o to, by chrupać surowe owoce dębu, ale o przygotowanie z nich zdrowych produktów, takich jak mąka, nalewka z żołędzi czy kawa z żołędzi. ...