... Warzywa strączkowe Są doskonałym źródłem białka, a w diecie wegan i wegetarian zastępują mięso. Fasola czy groch znane są jednak ze swoich wzdymających właściwości. Szczególnie dotyczy to suchych ... - tam koncentracja cukru jest także bardzo ...
... stanowić podstawy żywienia. Szczególnie te przetworzone w postaci białych bułek i drożdżówek. Trzecia kategoria to nabiał i produkty mleczne. Zaleca się spożycie około pół litra mleka dziennie ... , ale oczywiste jest, że mleko wcale nie jest ...
... dostarczają kwasów omega-3, wapnia (mają go więcej niż mleko) oraz żelaza. Tosty są bardzo łatwe w przygotowaniu. Wystarczy pełnoziarniste kromki podgrzać w tosterze, posmarować je masłem orzechowym, a potem ... komosę ryżową z ziarnami chia w ...
... do innych słodzików, erytrol nie ulega fermentacji prowadzonej przez mikroflorę jelit, tym samym nie powoduje wzdęć i biegunek. Odkryto również jego przeciwpróchnicze działanie oraz dowiedziono właściwości ... . Dominujący udział cukrów prostych ...
... Właściwości słodkich ziemniaków Bataty to źródło węglowodanów. Dlatego warto je włączyć do jadłospisu w okresie zwiększonego wysiłku fizycznego. W ich składzie znajduje się więcej cukrów prostych ... właściwości) i pokroić w słupki (im cieńsze, ...
... Zdecydowanie tak ! Od dawna znane są szczególne właściwości orzechów a także ich wysoka wartość żywieniowa. Orzechy stanowią bardzo dobre źródło witamin i składników mineralnych i błonnika ... właściwościom antyoksydacyjnym stanowią ochronę ...
... , sztucznych barwników czy konserwantów. Odpowiednio skomponowane witaminy, minerały czy wyciągi z roślin, powinny działać synergistycznie, potęgując wzajemnie swoje właściwości. Bezpieczne Pamiętaj ... dieta, aktywność fizyczna to podstawa ...
... w interakcje. Pewne połączenia świetnie wpływają na stan zdrowia, a inne negatywnie oddziałują na kondycję organizmu. Kilka drobnych zmian wystarczy, by czerpać z żywności więcej pozytywnych właściwości. Oto ... poziom dobrego. W połączeniu z ...