Lucuma - niezwykły owoc i jego lecznicze właściwości

... Naturalne leczenie Badania przeprowadzone w USA pokazują dobroczynny wpływ właściwości antybiotycznych oraz przeciwgrzybiczych owocu. Ekstrakt z lucumy wspomaga gojenie ran i regenerację tkanki ...

dawno temu

Czarna lemoniada - przepis i właściwości superfood

... . aspiryny. 599 Właściwości czarnej lemoniady Chociaż napój ten nie wygląda apetycznie (jest czarny jak atrament kałamarnicy), to jego właściwości prozdrowotne przemawiają za tym, aby go spożywać ... , złagodzenie dolegliwości ze strony układu ...

dawno temu

Ciasta na diecie odchudzającej - przepisy. Nie musisz się obawiać, jedząc te ciasta

... dla cholesterolowców. Jak to możliwe? Sekret tkwi w doborze odpowiednich składników. Rezygnując z masła, pszennej mąki i cukru, można zaoszczędzić dużo kalorii, bez straty dla smaku wypieku. Oto jak zrobić ... zjeść na drugie śniadanie w pracy. ...

dawno temu

Czerwona herbata - dobra nie tylko na wspomaganie odchudzania

... Czerwona herbata, nie tylko wykazuje właściwości wspomagające odchudzanie, ale również utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu. Swoje istnienie zawdzięcza przypadkowi. Podczas wielkiej powodzi ... podwójnej fermentacji brzegi i koniuszki ...

dawno temu

Ryż basmati - właściwości, kalorie. Ryż basmati na diecie

... 1. Ryż basmati – właściwości Ryż basmati ma delikatne i smukłe ziarna o śnieżnobiałej barwie. Posiada specyficzny, wyraźny, orzechowy aromat. Podczas gotowania jego ziarna stają się długie i sypkie ...

dawno temu

5 posiłków, które dadzą ci więcej energii niż kawa

... ? Rozwiązaniem jest odpowiednia dieta. Sprawdź, jak skomponować przekąskę, która dostarczy organizmowi więcej energii niż kawa. Pieczywo pełnoziarniste z masłem orzechowym i imbirem Zamiast ... popołudniowej kawy, zrób wartościową kanapkę. Chleb ...

dawno temu

Witamina B3, czyli niacyna - właściwości, występowanie, niedobór

... Właściwości witaminy B3 Witamina B3 pełni wiele funkcji, między innymi: • bierze udział w syntezie czerwonych ciałek krwi, • bierze udział w hamowaniu toksycznego działania związków chemicznych ... . Wpływ niacyny na miażdżycę Badania wykazują, ...

dawno temu

Zdrowe zamienniki niezdrowych produktów - zamienniki produktów w diecie

... właściwości całkiem odmienne niż masło, stanowiąc skuteczne narzędzie w walce ze wspomnianym cholesterolem. 36 Awokado to ponadto prawdziwa kopalnia substancji odżywczych. Zawiera potas, likopen, luteinę ... , ale i fasolki szparagowej czy ...

dawno temu

DYNIA – HIT JESIENI?

... Dynia to chyba najpopularniejsze warzywo okresu jesiennego. Każdy z nas najlepiej kojarzy dżemy i zupy z dyni jako przetwory. Dzisiaj zapraszam Was do przeglądu i poznania różnych jej rodzajów. Opiszę Wam także właściwości zdrowotne tego miłego ...

dawno temu

Jęczmień - superziarno dla sportowców

... orzechowy aromat. W Polsce jęczmień najczęściej spożywa się w postaci kaszy jęczmiennej. Można ją dodawać do sałatek, dań mięsnych i zup. Doskonale rozgrzewa i syci. A przy tym jest bardzo zdrowa. ...

dawno temu

Dietetyczne ciastka z odżywką białkową. Przepis na ciastka białkowe

... Domowej produkcji orzechowe ciastka z białkiem to zdrowa alternatywa dla tych, które możemy nabyć w sklepie (bogatych w cukry i tłuszcze trans). Przygotowanie kuleczek o smaku migdałowym jest proste ... Składniki: 1 szklanka płatków owsianych, ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kolendrę?

... , a także gruzińskiej. Jej charakterystyczny smak i zapach sprawił, że stała się jednym z najpopularniejszych ziół. Niektórzy zadają pytanie: czy kolendra jest zdrowa? Znane są liczne właściwości kolendry. Poniżej dowiecie się, dlaczego warto ...

dawno temu

Wegański sernik z awokado bez pieczenia

... jest szybkość i prostota przygotowania. Deser ten nie wymaga pieczenia, a ponadto dostarcza cennych składników odżywczych o pozytywnym wpływie na zdrowie i właściwościach odchudzających. Poniżej znajdziesz przepis na ciasto z awokado bez ...

dawno temu

Prosty Fitness [Lekcja 21] Tłuszcz jako paliwo

... przez tą największą zagadkę. W końcu ile możesz się zastanawiać czy jeść te jajka, czy używać masła i czy ściągać chrupiącą skórkę ze świeżo przygotowanego kurczaka. ... w tłuszczach do komórek ciała Źródła: Tłuste części wołowiny, jagnięciny i ...

dawno temu

Pomysły na wykorzystanie chia w menu na utratę wagi - jak wykorzystać nasiona chia?

... posiłek, którego dodatek stanowią, jest bardziej sycący. Zobacz też: Chia nasion czar Właściwości prozdrowotne nasion chia: zmniejszają ryzyko zachorowania na raka piersi (dzięki zawartości kwasu ... wolna od pszenicy, ale może zawierać śladowe ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Pyszne źródła magnezu

... i dobrego samopoczucia odgrywa magnez. Katarzyna Błażejewska-Stuhr, psychodietetyczka i dietetyczka kliniczna wyjaśnia, czym jest ten pierwiastek, jakie ma właściwości, gdzie go znaleźć i dlaczego warto zadbać o jego odpowiedni poziom w ...

4 miesiące temu

Dlaczego warto jeść orzechy?

... ). Należy mieć jednak na uwadze to, że orzeszki ziemne rzadko są jedzone w nieprzetworzonej formie i łatwo mogą starać się śmieciowym jedzeniem. Masła orzechowe z dodatkiem soli, cukru i utwardzonego ... jest jeść słone orzeszki niż słone ...

dawno temu

Rabarbar- czy warto go jeść ?

... Rabarbar jest to warzywem które posiada całe grono właściwości korzystnych dla naszego organizmu. Jest także skarbnicą witamin i błonnika dlatego warto włączyć go do diety w trakcie trwającego sezonu. Skąd do nas przywędrował i jakie ma ...

dawno temu

Zielone warzywa - dlaczego warto je jeść?

... wielu pożądanych witamin i składników mineralnych, posiadając przy tym bardzo niską wartość energetyczną, szczególnie zalecane są one dla osób na diecie odchudzającej. Poniżej znajdziesz przykłady zielonych warzyw, których właściwości na pewno ...

+ Pokaż więcej