Zupa krem z kasztanów z mlekiem kokosowym
JOANNA WASILUK • dawno temuPróbowaliÅ›cie jadalnych kasztanów? Sezon trwa, wiÄ™c do dzieÅ‚a a nie bÄ™dziecie zawiedzeni - sÄ… pyszne i zawierajÄ… bogactwo skÅ‚adników odżywczych :) ZachÄ™cam też do wypróbowania zupy z kasztanami i mleczkiem kokosowym polecanej przez Dwór Korona Karkonoszy.
Przepis:
500g kasztanów jadalnych
50g masła
50g cebuli
300g batatów
200g marchew
250ml mleka kokosowego
Kardamon, wanilia, cynamon, sól
Naciąć skorupki i gotować w osolonej wodzie okoÅ‚o 15–20 minut. Lekko ostudzić i zdjąć skorupki. Ziemniaki oraz marchew ugotować do miÄ™kkoÅ›ci w maÅ‚ej iloÅ›ci wody na koniec gotowania wrzucić obrane kasztany oraz mleko kokosowe. CaÅ‚ość zagotować i nastÄ™pnie zblendować. Doprawić do smaku kardamonem, waniliÄ…, cynamonem i solÄ…. Dekorować kieÅ‚kami.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze