Zielony sok z jarmużu, selera i ananasa
... Zielenina jest bogatym źródłem potężnych fitochemikaliów, które mają między innymi: właściwości przeciwnowotworowe, przeciwzapalne, usprawniają pracę wątroby, wzmacniają i uelastyczniają skórę. Sok ...
... Zielenina jest bogatym źródłem potężnych fitochemikaliów, które mają między innymi: właściwości przeciwnowotworowe, przeciwzapalne, usprawniają pracę wątroby, wzmacniają i uelastyczniają skórę. Sok ...
... nie utraciły dobroczynnych właściwości. Dieta przetworowa jest dość urozmaicona, dzięki czemu dostarczamy organizmowi niezbędnych składników odżywczych. ...
... Czy można obyć się kuchni bez używania soli? Ta substancja nie tylko nadaje smak potrawom, ale także ma właściwości konserwujące, a naszemu organizmowi dostarcza sód. Jednak niestety, nadmierne ...
... Czujesz, że przytyłeś? Mamy na to sposób. Podstawowym składnikiem tej jednodniowej kuracji są płatki owsiane. Oprócz właściwości odchudzających, obniżają one poziom złego cholesterolu oraz usuwają ...
... Jagody acai, wodorosty, nasiona konopi - co chwila słyszmy o nowym superprodukcie o niezwykłych właściwościach, który powinniśmy dodać do codziennego menu. Większość z nich to produkty egzotyczne ...
... się smakiem i właściwościami prozdrowotnymi. Do najpopularniejszych należą: kiełki lucerny - stanowią doskonałe źródło polifenoli, kiełki nasion rzeżuchy i rzodkiewki - są ostre i wyraziste w smaku ... również właściwości odtruwające organizm, ...
... tego, jabłecznik wykazuje wiele innych właściwości prozdrowotnych. Jest pełen przeciwutleniaczy, które hamują namnażanie szkodliwych wolnych rodników. To też bogactwo substancji bioaktywnych podwyższających ...
... pozytywnie oddziałuje na kondycję fizyczną człowieka. Prozdrowotne właściwości ćwiczeń aerobowych odczuwają osoby prowadzące stresujący tryb życia i te, które borykają się ze schorzeniami układu ...
... przez nich produkty mają specjalne właściwości (podczas gdy znakomita większość z nich ich nie miała). Superfoods - szara strefa na rynku żywności Wiesz już, że Unia Europejska zakazała używania ... minimalizowane jest więc ryzyko sytuacji, w ...
... człowieka. Błonnik pokarmowy ma pozytywny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Aby zaobserwować prozdrowotne właściwości błonnika, należy spożywać go w dawce około 25-30 gramów na dobę. Współcześnie ...
... właściwości prozdrowotne. To substrat tlenku azotu - cząsteczki życia. Arginina jest potrzebna do prawidłowego przebiegu wielu procesów fizjologicznych. To aminokwas, który powstaje w organizmie człowieka ...
... z kocanki Kocanka jest jednym z najczęściej polecanych ziół dla osób z problemami z wątrobą. Ma właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne. Picie naparów lub odwarów z zastosowaniem tego zioła wspomoże ... oczyszczanie wątroby – to zasługa ...