Niesamowite właściwości przyprawy garam masala

... naszym daniom wyjątkowego smaku, ale też ma potężne działanie prozdrowotne. Garam masala ma silne właściwości antynowotworowe oraz poprawia funkcjonowanie układu trawiennego. Badania pokazują ... badanie szczegółowo badało garam masala i jej ...

dawno temu

Właściwości pomelo. Sprawdź, dlaczego warto je jeść

... , a jego średnica osiągnąć 25 cm. Jakie są właściwości pomelo? Cechą charakterystyczną pomelo jest wysoka zawartość witamin i minerałów, zwłaszcza witaminy C. Dzięki tym składnikom ma pozytywny wpływ na zdrowie. ... Pomelo owoc, pomelo - ...

dawno temu

Pudding z nasionami chia

... Nadeszła pora na przedstawienie popularnego w ostatnim czasie puddingu z nasionami chia. Jakiś czas temu przedstawiłam wersję, po polsku z siemieniem lnianym. Nasiona posiadają podobne właściwości ... Składniki: ok. 200ml mleczka kokosowego 3 ...

dawno temu

Dobroczynne właściwości zielonej herbaty

... Zielona herbata została odkryta przez chińskiego cesarza Szen Nung. Zwolennicy tego naparu, nie tylko zachwycają się jej smakiem ale również właściwościami leczniczymi. Żeby czerpać z niej w pełni ... wszystkie właściwości, należy nauczyć się ...

dawno temu

Rabarbar: słodka gorycz na diecie

... Rabarbar znany jest od wieków. Już starożytni Chińczycy docenili jego smak i prozdrowotne właściwości. Przyrządzali z niego … środek na przeczyszczenie. W XVII wieku zaczęto uprawiać go w europejskich ogrodach, a przyrządzony z jego łodyg kompot ...

dawno temu

Kakao i jego właściwości. Dlaczego to najzdrowszy pokarm na świecie? 6 powodów

... , dlaczego powinieneś regularnie spożywać kakao. Kakao ma zbliżone właściwości lecznicze do marihuany A to ze względu na zawarty anandamid, zaliczany do endogennych kannabinoidów. Kakao działa ...

dawno temu

Dieta na jesień - produkty o właściwościach rozgrzewających

... lub pieczonych warzyw, produktów bogatych w zdrowe tłuszcze i białko oraz picie ciepłych napojów. Które produkty spożywcze wykazują właściwości rozgrzewające? ...

dawno temu

Maliny: smaczne i zdrowe odchudzanie. Właściwości malin - odchudzanie

... z wielu właściwości leczniczych: działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, obniżają gorączkę (działają napotnie), obniżają ciśnienie krwi, korzystnie wpływają na układ krwionośny, wzmacniają pracę mięśnia ...

dawno temu

Dynia na odchudzanie - wartości odżywcze, zupa, pestki dyni. Jakie właściwości ma dynia?

... zawiera również znikome ilości tłuszczów i niewiele białka. Niektórzy przez wzgląd na jej właściwości zaliczają to warzywo do grona tak zwanych produktów superfood. 662 Dynia na odchudzanie Dynia ... to warzywo wspomagające proces odchudzania, ...

dawno temu

Sok z dyni – jesienny eliksir na wzmocnienie

... Ten warzywny napój dawniej zalecano pić przed snem, obecnie zaś ceni się go za bogactwo zawartych w nim witamin i minerałów. Dynia to niekwestionowany symbol jesieni. Wiele osób skupia się jedynie na jej walorach dekoracyjnych, coraz głośniej ...

dawno temu

Woda z kaktusa - właściwości wody z kaktusa. 6 powodów, dla których warto ją pić

... Większość z nas miała na pewno okazję spróbować wody kokosowej, znanej w Ameryce Południowej jako "aqua de coco”. To pyszny, niskokaloryczny napój, który ma wiele korzystnych właściwości. Ostatnio ... zajmująca południowo-zachodnią część Arizony ...

dawno temu

Ciepła woda z cytryną - zacznij ją pić już dziś! Woda z cytryną rano czy na noc?

... . Jak zrobić leczniczy napój? Weź cytrynę i podziel ją na cztery części. Następnie wyciśnij ją do ciepłej wody. Aby nadać jej smaku, możesz dodać trochę miodu. Pij codziennie przed snem. ...

dawno temu

Olej lniany - właściwości, zastosowanie

... 1. Olej lniany - właściwości Nasiona lnu, zwane siemieniem lnianym, wykazują zróżnicowane właściwości zdrowotne, dlatego też wykorzystywane są zarówno w medycynie, jak i przemyśle spożywczym. Nasiona ... o charakterze prozdrowotnym korzystnie ...

dawno temu

Borówka - dobra czy zła?

... Ten mały owoc zawiera w sobie całe bogactwo cennych składników. Czy powinien być elementem codziennej diety? Jak najbardziej. Dlaczego jednak borówka jest tak bardzo korzystna dla zdrowia i polecana? Sezon się kończy, więc to ostatnia chwila, ...

dawno temu

WŁAŚCIWOŚCI OLIWY Z OLIWEK

... jest nie tylko smaczna, aromatyczna, ale i bardzo zdrowa. Wykazuje między innymi takie właściwości jak: • zahamowanie rozwoju miażdżycy, ponieważ obniża ilość "złego" cholesterolu (LDL) i podnosi ... na zimno jest znakomitym dodatkiem do ...

dawno temu

Fit ciasto marchewkowe

... Ciasto o właściwościach odmładzających? Tak, tak to karoten ma takie właściwości! W marchewce znajdziecie również potas oraz witaminy: B1, B2, C i E, a także żelazo oraz łatwo wchłaniany przez organizm wapń. ... się gdyż ma zbyt intensywny ...

dawno temu

Woda ananasowa na odchudzanie i dla zdrowszej tarczycy!

... Woda z dodatkiem świeżego ananasa to naturalny sposób na oczyszczenie organizmu z toksyn, a tym samym na naturalne przyspieszenie procesu odchudzania. Dzięki właściwościom wody ananasowej poprawimy przemianę materii, wzmocnimy odporność, dodamy ...

dawno temu

Czy to pora na pora?

... ma nie tylko bardzo oryginalny smak, ale również posiada właściwości lecznicze. Już Hipokrates stosował go w leczeniu gruźlicy, chorób nerek i krwawień z nosa. ... Por jest warzywem o smaku i właściwościach podobnych do cebuli. Jest jednak ...

dawno temu

Oto co dzieje się z twoim ciałem po zjedzeniu imbiru

... Imbir to nie tylko smaczny dodatek do zup i dań mięsnych. Znany jest ze swoich prozdrowotnych właściwości. Często pijemy herbatę imbirową, gdy dopadnie nas przeziębienie. Pomaga wtedy m.in. złagodzić ból gardła, ponieważ ma działanie odkażające. ...

dawno temu

Skórka z ananasa na odchudzanie. Woda ananasowa - przepis

... Obrzęk i wrażenie ociężałości to objawy nadmiaru płynów w tkankach. Możemy wyeliminować ten problem, pijąc wodę ananasową (napój ze skórki ananasa), która ma właściwości moczopędne. Ponadto stymuluje ... ze skórki ananasa. To jedna z ...

dawno temu

Kiszonki i ich właściwości zdrowotne

... . Najzdrowsze jednak będą zawsze te wykonane samodzielnie. Najlepiej spożywać je również w postaci surowej, gdyż obróbka termiczna, taka jak np. smażenie, pieczenie czy gotowanie, pozbawia kiszonki najcenniejszych właściwości. ...

dawno temu
+ Pokaż więcej