DESER na PIĘKNĄ CERĘ

... Zaskocz więc swoich domowników takim pysznym i zdrowym deserem. Wykonanie jest banalnie proste! Garść jagód, kilka malin, kilka liczi zblendowane z mlekiem sojowym lub innym roślinnym. Dla dekoracji: jagódki, jagody goji, migdały i skorupka ...

dawno temu

Dieta truskawkowa - czy jest bezpieczna? Truskawki na diecie, truskawki na odchudzanie

... Sezon na truskawki zwykle przypada na czerwiec. Koszyczki wypełnione czerwonymi owocami kuszą ze straganów, a nam trudno się im oprzeć. Truskawki są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. I co więcej ... racę układu trawiennego. W truskawkach wiele ...

dawno temu

Produkty, które odchudzają - dodawaj do sałatek

... trawienie i przeciwdziała zaparciom. Ale uwaga! Z cebuli powinny zrezygnować osoby z ciężkimi chorobami wątroby, nerek i układu pokarmowego. 351 Owoce jagodowe Truskawki, maliny, jagody i borówki ... , potrafią zahamować powstawanie komórek ...

dawno temu

Co jest dobre na odchudzanie? Produkty dobre na odchudzanie

... Co jest dobre na odchudzanie? Co najlepiej odchudza? W walce ze zbędnymi kilogramami ważną rolę odgrywa aktywność fizyczna i zdrowa dieta. Jadłospis na odchudzanie powinien zawierać wybrane owoce i warzywa, które wyróżniają się niską ...

dawno temu

Grejpfrut - właściwości i rodzaje. Przepisy z grejpfruta

... Grejpfrut to obok pomarańczy oraz mandarynki ulubiony cytrus Polaków. Grejpfrut pojawia się w naszej diecie zazwyczaj wtedy, gdy walczymy z obniżoną odpornością. Jednak czy zdajemy sobie sprawę z tego, jakie inne prozdrowotne właściwości ...

dawno temu

Koktajle odchudzające - odchudzanie, przepisy

... Koktajle odchudzające przygotowywane są na bazie owoców i warzyw. Nie dodaje się do nich żadnych dodatkowych przypraw czy cukru, z tego względu mają niską wartość kaloryczną. Koktajle odchudzające ... do upragnionej wagi. Największą ich zaletą ...

dawno temu

UJEMNE KALORIE - hit matki natury!

... Określeniem "ujemne kalorie" nazywamy warzywa i owoce na których przetrawienie organizm musi zużyć więcej energii niż, same one jej zawierają. W wyniku tego procesu, bilans kaloryczny robi się ujemny ... , że to jeden z najbardziej polecanych w ...

dawno temu

Północ kontra Południe, czyli pojedynek diety śródziemnomorskiej i nordyckiej

... roślinnego – owoce, warzywa, zboża, rośliny strączkowe. Poza tym w diecie śródziemnomorskiej można jeść nabiał, ryby, owoce morza i drób. Są dozwolone też małe ilości czerwonego mięsa. Posiłkom towarzyszy ... , ale do jej stworzenia posłużyły ...

dawno temu

Piramida żywienia

... Podstawą jest ruch, zaraz za nim warzywa, owoce i nabiał. Nie ma produktów solonych, słodyczy, a mięso występuje w ilościach minimalnych. Piramida żywienia to grafika wytycza schemat, jak się zdrowo odżywiać. Ale nie tylko – wskazuje także na ...

dawno temu

Prosty Fitness [Lekcja 2] Kuchenne wskazówki obróbki mięsa

... Na dzisiejszej lekcji poruszymy następujące tematy: Drób; Na czym smażyć? Ryby i owoce morza; Chrupiąca i delikatna ryba; Wołowina i wieprzowina; Idealny stek. ... . Piersi z kurczaka pasują idealnie ze wszystkimi ziarnami, warzywami, ...

dawno temu

Smoothie - przepisy. Jak zrobić smoothie?

... Co to jest smoothie? Smoothie to koktajl na bazie owoców i warzyw. Pyszny i orzeźwiający, znakomity na każdą porę roku. Jeśli zastanawiacie się, jak zrobić smoothie, to nie mogliście lepiej trafić. Poniżej znajdziecie pięć przepisów na smoothie. ...

dawno temu

Wiesz, co pijesz? Różnice pomiędzy sokiem, nektarem a napojem

... z warzyw lub owoców. Jednak to nie wszystko. Na czym polegają pozostałe różnice pomiędzy sokiem, nektarem i napojem? ... Czym charakteryzuje się sok? Płyn, który pod nazwą soku stoi na sklepowej półce, powinien mieć konsystencję, kolor, smak i ...

dawno temu

Znaczenie błonnika w odchudzaniu

... Błonnik na odchudzanie znajduje się głównie w owocach i warzywach. Warto jeść produkty spożywcze bogate we włókno pokarmowe, ponieważ są niskokaloryczne i zawierają niewielkie ilości tłuszczu. Błonnik hamuje apetyt, a poza tym zapobiega chorobom ...

dawno temu

Żołędzie - właściwości zdrowotne żołędzi. Kawa z żołędzi - właściwości

... Żołędzie uchodzą za symbol siły i długowieczności. Cenimy ich korę, mającą właściwości przeciwzapalne, zapominając o owocach. Traktujemy je jak jesienną atrakcję, a tymczasem żołędzie kryją ... w sobie wiele składników, które mają pozytywny ...

dawno temu

FODMAP – założenia i zastosowanie diety z niskim FODMAP

... zawartością FODMAP. Produkty o niskiej zawartości FODMAP: Owoce: banany, melon kantalupa, winogrona, kiwi, mandarynki, pomarańcze, grejpfruty, cytryny, limonki, jagody, truskawki, marakuja, maliny ... , pini. Nabiał i produkty mleczne: mleko ...

dawno temu

Jak przestać jeść słodycze? Wybierz słodycz płynącą z natury

... Jak odzwyczaić się od słodyczy? Najprostszy sposób: zastąp je owocami! Nie bez powodu mówi się: “jedno jabłko dziennie trzyma lekarza z daleka ode mnie” Nie dość, że jabłka są słodkie ... , to jeszcze stanowią pomoc w leczeniu niedokrwistości, ...

dawno temu

Co dodaje energii zamiast kawy? Jak dodać sobie energii?

... koktajl to doskonała propozycja na drugie śniadanie. Sok z granatu 44587 W starożytnej medycynie chińskiej granat uznawany był za symbol długowieczności. Owoc ten to bogactwo antyoksydantów ... , które spowalniają proces starzenia się komórek i ...

dawno temu

Dieta czereśniowa - czy czereśnie na diecie pozwolą zdrowo schudnąć?

... W 100 g czereśni kryje się 60 kcal. To wcale niemało, jednak w 80 proc. owoce te składają się z wody. W pozostałej ich części składowej kryją się pektyny, witaminy i minerały. W czereśniach ... wiele jest witamin A, C i K oraz witamin z grupy B. ...

dawno temu

Blanszowanie potraw

... Blanszowanie to rodzaj szybkiej, cieplnej obróbki żywności, a konkretnie warzyw i owoców. Jest to sposób na to, by nie jeść surowych warzyw, a równocześnie nie tracić ich chrupkości i świeżego smaku ... dowolnie zwijać. Kolejnym zastosowaniem ...

dawno temu

Nigella Lawson zawyrokowała – to koniec ery awokado i herbaty Matcha. Czas na pandan

... głównych, jak i deserów. Liśćmi pandanu zawija się najczęściej ryby, mięsa, owoce morza oraz dania z ryżu, dzięki czemu zyskują wyjątkowy smak i aromat, a także nie wysychają podczas gotowania ...

+ Pokaż więcej