Wegański sernik z awokado bez pieczenia

... jest szybkość i prostota przygotowania. Deser ten nie wymaga pieczenia, a ponadto dostarcza cennych składników odżywczych o pozytywnym wpływie na zdrowie i właściwościach odchudzających. Poniżej znajdziesz przepis na ciasto z awokado bez ...

dawno temu

Prosty Fitness [Lekcja 21] Tłuszcz jako paliwo

... przez tą największą zagadkę. W końcu ile możesz się zastanawiać czy jeść te jajka, czy używać masła i czy ściągać chrupiącą skórkę ze świeżo przygotowanego kurczaka. ... w tłuszczach do komórek ciała Źródła: Tłuste części wołowiny, jagnięciny i ...

dawno temu

Pomysły na wykorzystanie chia w menu na utratę wagi - jak wykorzystać nasiona chia?

... posiłek, którego dodatek stanowią, jest bardziej sycący. Zobacz też: Chia nasion czar Właściwości prozdrowotne nasion chia: zmniejszają ryzyko zachorowania na raka piersi (dzięki zawartości kwasu ... wolna od pszenicy, ale może zawierać śladowe ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Pyszne źródła magnezu

... i dobrego samopoczucia odgrywa magnez. Katarzyna Błażejewska-Stuhr, psychodietetyczka i dietetyczka kliniczna wyjaśnia, czym jest ten pierwiastek, jakie ma właściwości, gdzie go znaleźć i dlaczego warto zadbać o jego odpowiedni poziom w ...

4 miesiące temu

Rabarbar- czy warto go jeść ?

... Rabarbar jest to warzywem które posiada całe grono właściwości korzystnych dla naszego organizmu. Jest także skarbnicą witamin i błonnika dlatego warto włączyć go do diety w trakcie trwającego sezonu. Skąd do nas przywędrował i jakie ma ...

dawno temu

Zielone warzywa - dlaczego warto je jeść?

... wielu pożądanych witamin i składników mineralnych, posiadając przy tym bardzo niską wartość energetyczną, szczególnie zalecane są one dla osób na diecie odchudzającej. Poniżej znajdziesz przykłady zielonych warzyw, których właściwości na pewno ...

dawno temu

5 zdrowych deserów dla fanów słodkiego smaku

... Zdrowe desery dla fanów słodkości to m.in. wegańskie lody z owoców, francuskie tosty bez jaj i masła czy słodkie czekoladowo-bananowe smoothie. Osoby na diecie powinny przygotowywać je samodzielnie ... niewielkie ilości tłuszczów i kalorii. Do ...

dawno temu

Kolor bananów a odchudzanie - banany a odchudzanie

... Są smaczne, słodkie i mają wiele cennych właściwości odżywczych. Warto jeść je i na co dzień, i od święta. Banany. Owoce idealne także na diecie. Świetnie smakują w koktajlach, z płatkami owsianymi ... W zależności od procesu dojrzewania, banany ...

dawno temu

Pudding z nasionami chia

... Nadeszła pora na przedstawienie popularnego w ostatnim czasie puddingu z nasionami chia. Jakiś czas temu przedstawiłam wersję, po polsku z siemieniem lnianym. Nasiona posiadają podobne właściwości ...

dawno temu

Prosty Fitness [Lekcja 29] Tłuszcz nie sprawi, że zaczniesz tyć

... Jedz tłuszcz spalaj tłuszcz dobre co? W dodatku prawdziwe. Zjadany przez Ciebie tłuszcz nie zacznie się odkładać w postaci tkanki tłuszczowej (chyba, że dwie golonki polane masłem to dla Ciebie przystawka) z dwóch powodów: ... bardziej Cię ...

dawno temu

Oleje roślinne - sekret zdrowia i urody

... Oleje roślinne to bogactwo wartościowych składników. Dostarczają witamin, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz minerałów. Przez to korzystnie wpływają na kondycję skóry oraz funkcjonowanie narządów wewnętrznych. Sprawdź, jakie właściwości mają ...

dawno temu

Ekspert: lepiej pić wodę gotowaną jeden raz

... Czy woda gotowana wielokrotnie staje się niezdatna do spożycia? Jak zmieniają się jej właściwości? Postanowiliśmy to sprawdzić. ... przez to smaczniejsza w spożyciu. Jak się jednak okazuje, dwukrotne zagotowanie wody zmienia delikatnie jej ...

dawno temu

Chcesz schudnąć? Oto połączenia produktów, które ci to ułatwią

... się wyjątkowym smakiem, ale skorzystać również z ich właściwości odchudzających. Przedstawiamy 6 doskonałych duetów, które ułatwiają odchudzanie. ... ich do przyprawiania warzyw, zup oraz pełnoziarnistych tostów. Kukurydza + fasola 42622 To ...

dawno temu

Co się zmieni w organizmie, jeżeli wzbogacisz dietę w płatki owsiane? Płatki owsiane - właściwości

... Płatki owsiane - właściwości. Owsianka - błonnik Owsiankę, którą niektórzy nazywają nawet jednym z najzdrowszych produktów na całym świecie, powinniśmy spożywać regularnie. W ziarnach owsach ... się z hipercholestorolemią. Zdaniem niektórych, ...

dawno temu

Jalapeno - zalety spożywania papryczek jalapeno

... Znajdziemy je w meksykańskich potrawach, na pizzy i w ostrych sosach. Ich ostry smak zniechęca jednak wielu z nas. A szkoda, bo papryczki jalapeno skrywają w sobie mnóstwo właściwości prozdrowotnych. Za wszystko odpowiedzialna jest kapsaicyna. ...

dawno temu

Oto co dzieje się z twoim ciałem po zjedzeniu imbiru

... Imbir to nie tylko smaczny dodatek do zup i dań mięsnych. Znany jest ze swoich prozdrowotnych właściwości. Często pijemy herbatę imbirową, gdy dopadnie nas przeziębienie. Pomaga wtedy m.in. złagodzić ból gardła, ponieważ ma działanie odkażające. ...

dawno temu

Kawa z cynamonem - właściwości. Dlaczego warto dodawać cynamon do kawy?

... , ale również z wielu właściwości prozdrowotnych. Udowodniono, że wystarczy pół łyżeczki cynamonu dziennie, by obniżyć poziom cukru we krwi oraz cholesterolu LDL. Jest to zatem przyprawa szczególnie polecana osobom ...

dawno temu

Ryż basmati - właściwości, kalorie. Ryż basmati na diecie

... 1. Ryż basmati – właściwości Ryż basmati ma delikatne i smukłe ziarna o śnieżnobiałej barwie. Posiada specyficzny, wyraźny, orzechowy aromat. Podczas gotowania jego ziarna stają się długie i sypkie ...

dawno temu

Koktajle - odchudzające, witaminowe, poprawiające wygląd

... Koktajle mogą mieć wiele właściwości. Koktajl nie musi być jedynie słodkim deserem czy orzeźwiającym napojem. Coraz popularniejsze stają się koktajle odchudzające, które za zadanie mają przyspieszyć nasz metabolizm i dostarczyć naszemu ...

dawno temu

10 zielonych warzyw, które można jeść zamiast jarmużu

... Jarmuż, jako główny składnik sałatek, zielonych chipsów czy zup, podbił serca smakoszy, którzy cenią korzystne właściwości zdrowej żywności. Okazuje się jednak, że to zielone warzywo ... nie jest największym źródłem witamin i składników ...

+ Pokaż więcej