Czarna lemoniada - przepis i właściwości superfood

... . aspiryny. 599 Właściwości czarnej lemoniady Chociaż napój ten nie wygląda apetycznie (jest czarny jak atrament kałamarnicy), to jego właściwości prozdrowotne przemawiają za tym, aby go spożywać ... , złagodzenie dolegliwości ze strony układu ...

dawno temu

Sałatki dietetyczne i odchudzające - 6 przepisów na niskokaloryczne sałatki

... Jeśli próbujesz schudnąć, na pewno w twoim menu regularnie pojawiają się sałatki odchudzające. Znudziło ci się połączenie sałaty z pomidorem i ogórkiem? Sałatki na diecie powinny ... komosa, którą należy ugotować zgodnie z instrukcją na ...

dawno temu

Czerwona herbata - dobra nie tylko na wspomaganie odchudzania

... Czerwona herbata, nie tylko wykazuje właściwości wspomagające odchudzanie, ale również utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu. Swoje istnienie zawdzięcza przypadkowi. Podczas wielkiej powodzi ... podwójnej fermentacji brzegi i koniuszki ...

dawno temu

Witamina B3, czyli niacyna - właściwości, występowanie, niedobór

... Właściwości witaminy B3 Witamina B3 pełni wiele funkcji, między innymi: • bierze udział w syntezie czerwonych ciałek krwi, • bierze udział w hamowaniu toksycznego działania związków chemicznych ... . Wpływ niacyny na miażdżycę Badania wykazują, ...

dawno temu

Co się stanie z twoim ciałem, jeśli codziennie będziesz jeść olej kokosowy?

... swoje prozdrowotne właściwości. Jakie zmiany zaobserwujemy, jedząc z umiarem olej kokosowy? Co się stanie, jeśli na stałe włączymy go do naszej diety? ... wpływu spożycia tłuszczów MCT na zdrowie”. Właściwości odchudzające oleju kokosowego ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kolendrę?

... , a także gruzińskiej. Jej charakterystyczny smak i zapach sprawił, że stała się jednym z najpopularniejszych ziół. Niektórzy zadają pytanie: czy kolendra jest zdrowa? Znane są liczne właściwości kolendry. Poniżej dowiecie się, dlaczego warto ...

dawno temu

Wegański sernik z awokado bez pieczenia

... jest szybkość i prostota przygotowania. Deser ten nie wymaga pieczenia, a ponadto dostarcza cennych składników odżywczych o pozytywnym wpływie na zdrowie i właściwościach odchudzających. Poniżej znajdziesz przepis na ciasto z awokado bez ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Pyszne źródła magnezu

... i dobrego samopoczucia odgrywa magnez. Katarzyna Błażejewska-Stuhr, psychodietetyczka i dietetyczka kliniczna wyjaśnia, czym jest ten pierwiastek, jakie ma właściwości, gdzie go znaleźć i dlaczego warto zadbać o jego odpowiedni poziom w ...

4 miesiące temu

Zdrowa egzotyka na talerzu. Sfermentowany ryż koji

... Koji - co to jest? Ryż koji to kiszony ryż - popularny składnik deserów i dań głównych w Japonii. Wśród właściwości prozdrowotnych koji wskazuje się obniżenie poziomu cholesterolu i wzmocnienie odporności. Jak uzyskuje się sfermentowany ryż ...

dawno temu

Rabarbar- czy warto go jeść ?

... Rabarbar jest to warzywem które posiada całe grono właściwości korzystnych dla naszego organizmu. Jest także skarbnicą witamin i błonnika dlatego warto włączyć go do diety w trakcie trwającego sezonu. Skąd do nas przywędrował i jakie ma ...

dawno temu

Zielone warzywa - dlaczego warto je jeść?

... wielu pożądanych witamin i składników mineralnych, posiadając przy tym bardzo niską wartość energetyczną, szczególnie zalecane są one dla osób na diecie odchudzającej. Poniżej znajdziesz przykłady zielonych warzyw, których właściwości na pewno ...

dawno temu

Pudding z nasionami chia

... Nadeszła pora na przedstawienie popularnego w ostatnim czasie puddingu z nasionami chia. Jakiś czas temu przedstawiłam wersję, po polsku z siemieniem lnianym. Nasiona posiadają podobne właściwości ...

dawno temu

Co zrobić, gdy zimą przychodzi ochota na tłuste potrawy?

... W lato jest nam gorąco i chcemy się ochłodzić, sięgamy więc po zimną wodę mineralną, dodajemy kostki lodu do napojów, jemy dużo sałatek z surowych warzyw, ogórków, rzodkiewek itd. Często ...

dawno temu

Oleje roślinne - sekret zdrowia i urody

... Oleje roślinne to bogactwo wartościowych składników. Dostarczają witamin, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz minerałów. Przez to korzystnie wpływają na kondycję skóry oraz funkcjonowanie narządów wewnętrznych. Sprawdź, jakie właściwości mają ...

dawno temu

Ekspert: lepiej pić wodę gotowaną jeden raz

... Czy woda gotowana wielokrotnie staje się niezdatna do spożycia? Jak zmieniają się jej właściwości? Postanowiliśmy to sprawdzić. ... przez to smaczniejsza w spożyciu. Jak się jednak okazuje, dwukrotne zagotowanie wody zmienia delikatnie jej ...

dawno temu
+ Pokaż więcej