... olej i wsypać odmierzony, suchy ryż. Smażyć przez chwilę, cały czas mieszając, następnie zalać wodą w proporcji 2:1. Doprowadzić do wrzenia, dodać sól. Zmniejszyć moc palnika do minimum, przykryć garnek ...
... Najnowsze badania naukowców, pokazują że mrożone owoce i warzywa są TAK SAMO ZDROWE Co więcej... mrożona kukurydza, zielony groszek oraz jagody badania wykazały iż mają więcej witaminy C ...
... . Pokroić figi na połówki lub ćwiartki i położyć na patelni. Smażyć całość przez 2-3 minuty. Ułożyć figi na sałatce i pokrojonego w trójkąciki serka camembert. Wszystkie składniki sosu zblendować razem i polać sałatkę. Posypać całość prażonym ...
... Zdrowa uczta znad Morza Śródziemnego 42200 Dojrzałe pomidory, aromatyczne zioła i oliwa z oliwek – z tym najczęściej kojarzy nam się dieta śródziemnomorska. Sposób odżywiania Włochów, Hiszpanów ... i Greków uchodzi za jeden z najzdrowszych na ...
... i bólu. Do dań mięsnych doskonale nada się fermentowany ocet jabłkowy lub ocet balsamiczny. Wspomagają one pracę soków żołądkowych, ułatwiając trawienie pokarmu. Wsparcie wątroby – smażenie, sałatki ...
... boczniaki, a rybę smażoną zastąpić smaczną selerybą, czyli "rybą" z selera i wodorostami nori. Wegetariańskie Boże Narodzenie Trudniejsze może się wydawać przygotowanie świątecznego obiadu w wersji ...
... . Wiele osób zapomina jednak, że w utrzymaniu dobrej formy może nas wspomóc zdrowa i odpowiednio zbilansowana dieta. Co więc warto jeść, aby cieszyć się dobrą kondycją organizmu oraz włosów? Podpowiadamy. ... Zdrowe tłuszcze i białko jako ...
... aż do potraw wytrawnych, np. kaczki z jabłkami. Czy jabłka są zdrowe? Jak najbardziej! A wielu ekspertów zalicza je nawet do tzw. superfoods. Dlaczego? Jabłka charakteryzują się wysoką zawartością ... zdrowego warzywa, w Polsce dominuje jednak ...