Co się stanie z twoim ciałem, jeśli codziennie będziesz jeść olej kokosowy?

... swoje prozdrowotne właściwości. Jakie zmiany zaobserwujemy, jedząc z umiarem olej kokosowy? Co się stanie, jeśli na stałe włączymy go do naszej diety? ... wpływu spożycia tłuszczów MCT na zdrowie”. Właściwości odchudzające oleju kokosowego ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kolendrę?

... , a także gruzińskiej. Jej charakterystyczny smak i zapach sprawił, że stała się jednym z najpopularniejszych ziół. Niektórzy zadają pytanie: czy kolendra jest zdrowa? Znane są liczne właściwości kolendry. Poniżej dowiecie się, dlaczego warto ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Pyszne źródła magnezu

... i dobrego samopoczucia odgrywa magnez. Katarzyna Błażejewska-Stuhr, psychodietetyczka i dietetyczka kliniczna wyjaśnia, czym jest ten pierwiastek, jakie ma właściwości, gdzie go znaleźć i dlaczego warto zadbać o jego odpowiedni poziom w ...

4 miesiące temu

Rola imbiru w naszym codziennym życiu

... cytryny i imbiru. W ten sposób,oczyszczam swój organizm z toksyn oraz pobudzam jelita do lepszej pracy. W wieczory zimowe zawsze piję herbatę czarną, z dodatkiem cytryny, 2 łyżeczek miodu oraz 2 plasterków ... Pomaga zwalczyć przeziębienie, ...

dawno temu

Napar z kminku na odchudzanie. Woda z tą przyprawą spala tłuszcz

... , przegotowana woda, nasiona kminku, starta skórka z cytryny, imbir w proszku, cynamon. Przygotowanie: Do szklanki ciepłej wody dodajemy łyżeczkę kminku, łyżeczkę startej skórki z cytryny, łyżeczkę imbiru ... Właściwości kminku W nasionach ...

dawno temu

Rabarbar- czy warto go jeść ?

... Rabarbar jest to warzywem które posiada całe grono właściwości korzystnych dla naszego organizmu. Jest także skarbnicą witamin i błonnika dlatego warto włączyć go do diety w trakcie trwającego sezonu. Skąd do nas przywędrował i jakie ma ...

dawno temu

Zielone warzywa - dlaczego warto je jeść?

... wielu pożądanych witamin i składników mineralnych, posiadając przy tym bardzo niską wartość energetyczną, szczególnie zalecane są one dla osób na diecie odchudzającej. Poniżej znajdziesz przykłady zielonych warzyw, których właściwości na pewno ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść czerwoną kapustę? Czerwona kapusta - odchudzanie

... jako smaczny dodatek do obiadu w postaci surówki. Jednak nie do końca znamy jej zdrowotne właściwości. Poznaj powody, dla których warto jeść to warzywo. Dlaczego warto jeść czerwoną kapustę? ... składników. Witamina C wspomaga nasze zdrowie (a ...

dawno temu

Zalety wody bakłażanowej. Zrób samodzielnie w domu

... Kiedyś z powodu ciemnej barwy uważano je za trujące. Dzisiaj są w większości naszych kuchni. Bakłażany mają wiele właściwości prozdrowotnych. Możemy z nich też przygotować smaczną i zdrową wodę. To cenne źródło witamin i składników mineralnych. ...

dawno temu

Pudding z nasionami chia

... Nadeszła pora na przedstawienie popularnego w ostatnim czasie puddingu z nasionami chia. Jakiś czas temu przedstawiłam wersję, po polsku z siemieniem lnianym. Nasiona posiadają podobne właściwości ...

dawno temu

Dieta lemoniadowa w pigułce

... z cytryny, pieprzu cayenne i syropu klonowego. Dieta lemoniadowa ma wiele zalet, ale z jej stosowaniem wiążą się też skutki uboczne, na przykład niedobór wapnia. ...

dawno temu

Oleje roślinne - sekret zdrowia i urody

... Oleje roślinne to bogactwo wartościowych składników. Dostarczają witamin, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz minerałów. Przez to korzystnie wpływają na kondycję skóry oraz funkcjonowanie narządów wewnętrznych. Sprawdź, jakie właściwości mają ...

dawno temu

Ekspert: lepiej pić wodę gotowaną jeden raz

... Czy woda gotowana wielokrotnie staje się niezdatna do spożycia? Jak zmieniają się jej właściwości? Postanowiliśmy to sprawdzić. ... przez to smaczniejsza w spożyciu. Jak się jednak okazuje, dwukrotne zagotowanie wody zmienia delikatnie jej ...

dawno temu

Jak przygotować stek z tuńczyka?

... na diecie. Sam tuńczyk natomiast wyróżnia się nie tylko smakiem, ale i szeregiem cennych właściwości zdrowotnych. Jak usmażyć stek z tuńczyka? ... tłuszczowych omega-3, witaminy z grupy B, wapń, żelazo, potas, selen, fosfor oraz magnez. Tuńczyk ...

dawno temu

Co się zmieni w organizmie, jeżeli wzbogacisz dietę w płatki owsiane? Płatki owsiane - właściwości

... Płatki owsiane - właściwości. Owsianka - błonnik Owsiankę, którą niektórzy nazywają nawet jednym z najzdrowszych produktów na całym świecie, powinniśmy spożywać regularnie. W ziarnach owsach ... się z hipercholestorolemią. Zdaniem niektórych, ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Niskokaloryczne napoje na lato – zobacz top 5 propozycji

... . A w musującej odsłonie, kuszącej cytryną i miętą sprawia, że nie można się od niej oderwać! Składniki: 60 ml skoncentrowanej herbaty Earl Grey 15 ml soku z cytryny 15 ml syropu SodaStream ... do wystudzenia na ok. godzinę. Odcedź i wstaw do ...

3 miesiące temu

Jalapeno - zalety spożywania papryczek jalapeno

... Znajdziemy je w meksykańskich potrawach, na pizzy i w ostrych sosach. Ich ostry smak zniechęca jednak wielu z nas. A szkoda, bo papryczki jalapeno skrywają w sobie mnóstwo właściwości prozdrowotnych. Za wszystko odpowiedzialna jest kapsaicyna. ...

dawno temu

Kilka sposobów na błyskawiczną poprawę metabolizmu

... się nie jeść codziennie identycznego śniadania, obiadu czy kolacji. Urozmaicaj sobie posiłki, wprowadzaj codziennie coś nowego do menu. Dużo korzyści przynieść może wypijanie rano na czczo wody z sokiem z cytryny i włączenie do diety niektórych ...

dawno temu

LEGALNY DOPING!

... przed infekcjami. SOK: 3-4 buraki, kilka plastrów imbiru, 1/2 cytryny. Składniki wrzucam do wyciskarki i w kilka minut zdrowy sok gotowy! Jeśli przygotowujesz sok samodzielnie pamiętaj, aby użyć wyciskarkę ... , która pozwoli zachować Ci jak ...

dawno temu

Kawa z cynamonem - właściwości. Dlaczego warto dodawać cynamon do kawy?

... , ale również z wielu właściwości prozdrowotnych. Udowodniono, że wystarczy pół łyżeczki cynamonu dziennie, by obniżyć poziom cukru we krwi oraz cholesterolu LDL. Jest to zatem przyprawa szczególnie polecana osobom ...

+ Pokaż więcej