Niskokaloryczne przekąski

... Niskokaloryczne przekąski mogą stanowić element dziennego jadłospisu osoby na diecie odchudzającej. Nie dostarczają organizmowi wielu kalorii, są pożywne, bogate w błonnik pokarmowy, składniki odżywcze i witaminy. Zdrowe przekąski to m. in.: ...

dawno temu

Właściwości argininy

... wdrożyć suplementację argininą. Składnik ten przyjmują również intensywnie trenujący sportowcy. Ma on podnieść wytrzymałość organizmu i przyspieszyć czas regeneracji mięśni po treningu. Jakie właściwości wykazuje arginina? ...

dawno temu

Złote mleko na odchudzanie - właściwości prozdrowotne, przepis, efekty

... Złote mleko to recepta na zdrowie i odchudzanie. Składniki tego napoju decydują o jego prozdrowotnych właściwościach: kurkuma i imbir wpływają na procesy trawienne, metaboliczne i zapobiegają odkładaniu się tkanki tłuszczowej. Jak przygotować ...

dawno temu

Płatki jaglane – właściwości, wartości odżywcze, zastosowanie

... Płatki jaglane – właściwości Płatki jaglane, podobnie jak otręby czy kasza, są produktem, który korzystnie wpływa na organizm. Produkowane są z prosa, czyli zboża, które dostarcza organizmowi ... , niwelują zaparcia, a jest to związane z dużą ...

dawno temu

Sól morska, pieprz czarny i cytryna - właściwości mikstury

... Jeśli myślisz, że czarny pieprz i sól morska to zwykłe kuchenne przyprawy – jesteś w błędzie. Dodaj do nich bogactwo witaminy C, jakie skrywa w sobie cytryna, a przekonasz się, jakie właściwości ma ta mieszanka. Stosować ją można aż na sześć ...

dawno temu

Jakie właściwości prozdrowotne ma pestka awokado? Zapytaliśmy dietetyka

... 1. Właściwości pestki awokado Ta część owocu to prawdziwa bomba antyoksydantów (tu znajduje się 70 proc. przeciwutleniaczy obecnych w całym awokado). Zdaniem ekspertów ten twardy element ... , te wartościowe substancje powodują, że pestka ...

dawno temu

Graviola – właściwości, które warto znać!

... % z węglowodanów, 0,8% błonnika, 0,6% białka, 0,3% to tłuszcze, resztę stanowią składniki mineralne: potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo oraz witaminy: z grupy B, C, kwas foliowy. Graviola wykazuje również właściwości przeciwutleniające, zawiera ...

dawno temu

Właściwości wody z kaktusa. 6 powodów, dla których warto ją pić

... Większość z nas miała na pewno okazję spróbować wody kokosowej, znanej w Ameryce Południowej jako "aqua de coco”. To pyszny, niskokaloryczny napój, który ma wiele korzystnych właściwości. Ostatnio jednak prawdziwą furorę wśród zwolenników ...

dawno temu

Przepis na domowe masło migdałowe

... Do przygotowania domowego masła migdałowego potrzebujemy zaledwie 3 składników. Jeden z nich, migdały, są bogate w witaminy, składniki mineralne i błonnik, za sprawą którego zapewniają uczucie sytości na długi czas. Masło migdałowe może być ...

dawno temu

Właściwości przyprawy dyniowej. Poznaj 7 korzyści, jakie niesie dla twojego zdrowia

... w okresie jesienno-zimowym dosypywana jest niemal do wszystkiego, od ciast przez pieczywo, aż po kawę. Okazuje się, że nie tylko świetnie smakuje, ale też ma wiele prozdrowotnych właściwości. ... z kofeiną sprawi, że bez problemu przetrwasz ...

dawno temu

Właściwości gorzkiej czekolady

... Gorzka czekolada może stanowić składnik diety odchudzającej. Jest kaloryczna, dlatego należy spożywać ją z umiarem, jednak wykazuje szereg właściwości odchudzających: zmniejsza apetyt na potrawy ...

dawno temu

Orkisz - moda czy zdrowie?

... Czy modne zawsze oznacza zdrowe? Odpowiedź jest zaskakująca, ale w przypadku naszego niezwykłego zboża, o jakim dzisiaj będę pisać, tak jest. Jego zdrowotne właściwości idą łeb w łeb ... , która zapewniła tej roślinie doskonałą reklamę, była ...

dawno temu

Właściwości soku z natki pietruszki

... . Pietruszka to doskonały dodatek do sałatek, koktajli i soków, ale też to coś więcej niż tylko ozdoba na talerzu. Natka wykazuje właściwości zdrowotne dla całego organizmu. Przeprowadzisz nią kurację oczyszczającą z toksyn, a także wyleczysz ...

dawno temu

Dieta ketogeniczna - jakie pozwala osiągnąć efekty? Tygodniowy jadłospis i proste przepisy

... ; a także jaja, orzechy, tłuszcze pochodzenia naturalnego, czyli masło, oliwa z oliwek, olej kokosowy. Z węglowodanów zalecane są te pochodzące z owoców i warzyw, nie zaś z kasz, makaronów czy pieczywa ... z mozzarellą i pomidorami (sałatka z ...

wczoraj

Miód – dlaczego warto go jeść?

... Miód jest znany człowiekowi od wieków. Już nawet nasze babcie czy prababcie wykorzystywały jego lecznice właściwości w walce z rożnymi dolegliwościami. Miód nie tylko jest pyszny, posiada właściwości antybakteryjne, ale jeszcze idealni sprawdza ...

dawno temu

Sok z dyni – jesienny eliksir na wzmocnienie

... Ten warzywny napój dawniej zalecano pić przed snem, obecnie zaś ceni się go za bogactwo zawartych w nim witamin i minerałów. Dynia to niekwestionowany symbol jesieni. Wiele osób skupia się jedynie na jej walorach dekoracyjnych, coraz głośniej ...

dawno temu

Niesamowite właściwości przyprawy garam masala

... naszym daniom wyjątkowego smaku, ale też ma potężne działanie prozdrowotne. Garam masala ma silne właściwości antynowotworowe oraz poprawia funkcjonowanie układu trawiennego. Badania pokazują ... badanie szczegółowo badało garam masala i jej ...

dawno temu

NAJZDROWSZA WODA ŚWIATA... jak osocze ludzkiej krwi!

... WODA KOKOSOWA ma niemal identyczny skład jak OSOCZE ludzkiej krwi. Orzech kokosowy jest wiec naturalnym "dawcą krwi" - podczas drugiej wojny światowej sok kokosowy stosowany był jako płyn do transfuzji, gdy zabrakło krwi naturalnej... ... Poznaj ...

dawno temu

Właściwości zdrowotne żołędzi. Znasz je wszystkie?

... Uchodzi za symbol siły i długowieczności. Cenimy jego, mającą właściwości przeciwzapalne i ściągace korę, zapominając o owocach. Traktujemy je jak jesienną atrakcję, a tymczasem żołędzie kryją ... 52814 Właściwości żołędzi W dzisiejszych czasach ...

dawno temu

Ryż basmati - właściwości, kalorie. Ryż basmati na diecie

... 1. Ryż basmati – właściwości Ryż basmati ma delikatne i smukłe ziarna o śnieżnobiałej barwie. Posiada specyficzny, wyraźny, orzechowy aromat. Podczas gotowania jego ziarna stają się długie i sypkie ...

+ Pokaż więcej