Czy warto pamiętać o regularnym jedzeniu śniadania?

... jego przygotowania? Kierując się myślą: "stajesz się tym, co co jesz", pragnę Was zachęcić do refleksji nad Waszym odżywianiem, żebyście świadomie wybierali tylko takie produkty, które będą Was przybliżały do zdrowego stylu życia. ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Olej z czarnuszki – właściwości i zastosowanie

... . Zdrowe kwasy tłuszczowe odgrywają niezwykle ważną rolę w wielu procesach toczących się w organizmie. Warto szczególnie dbać o ich podaż, ponieważ ludzkie ciało nie jest w stanie ich samodzielnie ...

dawno temu

Co się zmieni w organizmie, jeżeli wzbogacisz dietę w płatki owsiane? Płatki owsiane - właściwości

... Płatki owsiane - właściwości. Owsianka - błonnik Owsiankę, którą niektórzy nazywają nawet jednym z najzdrowszych produktów na całym świecie, powinniśmy spożywać regularnie. W ziarnach owsach ... , płatki owsiane są źródłem węglowodanów, które ...

dawno temu

Mąka sojowa

dawno temu

Dieta wysokobiałkowa dla umięśnionej sylwetki? Niekoniecznie!

... O roli białka w zdrowej, zbilansowanej diecie mówi się coraz więcej. Białko postrzegane jest jako niezbędny budulec organizmu, a zwłaszcza tkanki mięśniowej. Dieta osób aktywnych fizycznie obfituje ...

dawno temu

Weekendowy jadłospis Ewy Chodakowskiej

... Profile Ewy Chodakowskiej w mediach społecznościowych to skarbnica przepisów na zdrowe dania, m.in.: koktajle, desery i sałatki. Trenerka fitness dzieli się ze swoimi fanami dziennymi i tygodniowymi jadłospisami. Tym razem trenerka zaproponowała ...

dawno temu

Wartość odżywcza granoli

... odchudzającej powinny zatem spożywać ją z umiarem lub przygotowywać domową granolę z naturalnych i zdrowych składników. ...

dawno temu

Przepisy na smaczne chłodniki z całego świata, dzięki którym schudniesz

... i węglowodanów, przez co idealnie sprawdzają się jako posiłek na diecie. Po drugie, chłodniki są bardzo zdrowe. Składają się głównie ze świeżych warzyw (czasem owoców), które są źródłem witamin, składników ... polecany przez dietetyków ze ...

dawno temu

Bądź trendy z OMEGĄ-3. Bierzemy pod lupę zalety oleju lnianego

... oleju lnianego dobrze poznała dr Johanna Budwig (zmarła w 2003 r.), niemiecka chemiczka i aptekarka, dr fizyki i autorka książek o zdrowym żywieniu. Była naukowcem w Instytucie Badań Tłuszczu BAGKF ... . Za najłatwiejszy sposób uznaliśmy ...

dawno temu

Techniki gotowania

... . 43992 Gotowanie na parze to bardzo zdrowy sposób przyrządzania żywności, dzięki któremu nie traci się wielu cennych składników odżywczych. Aby móc go zastosować we własnej kuchni, nie trzeba wcale ... ma na celu zwiększenie strawności ...

dawno temu

9 rad, dzięki którym nie wpadniesz w pułapkę pustych kalorii

... Niby zdrowo jesz, a wciąż nie chudniesz. Niby wybierasz dietetyczne produkty, ale zainwestowane pieniądze w ogóle nie przekładają się na spadek masy ciała. Zastanawiasz się, jak to jest, że pomimo twoich wysiłków nie ma efektów. ... Zanim ...

dawno temu

Blanszowanie potraw

... i dobra alternatywa dla gotowania czy smażenia, szczególnie jeśli interesuje cię zdrowa kuchnia. Blanszowanie nie obniża zawartości witamin w surowcach. Ta technika gotowania jest szczególnie przydatna ...

dawno temu

Placuszki z banana

dawno temu
+ Pokaż więcej