Surowa rzeżucha vs Sos pomidorowy z dodatkiem cebuli w puszce

Surowa rzeżucha

Wartość energetyczna
32 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany (w tym cukier)
5.5 g (4.4 g)
Tłuszcz
0.7 g
Surowa rzeżucha
Sos pomidorowy z dodatkiem cebuli w puszce

Sos pomidorowy z dodatkiem cebuli w puszce

Wartość energetyczna
42 kcal
Białko
1.56 g
Węglowodany (w tym cukier)
9.94 g
Tłuszcz
0.19 g
 Surowa rzeżuchaSos pomidorowy z dodatkiem cebuli w puszce 
Wartość energetyczna32 kcal42 kcalSurowa rzeżucha jest mniej kaloryczny.
Białko2.6 g1.56 gSurowa rzeżucha zawiera więcej białka.
Węglowodany5.5 g9.94 g
Cukier4.4 g
Błonnik1.1 g1.8 gSos pomidorowy z dodatkiem cebuli w puszce zawiera więcej błonnika.
Tłuszcz0.7 g0.19 gSos pomidorowy z dodatkiem cebuli w puszce zawiera mniej tłuszczów.
Tłuszcze nasycone0.023 g0.03 g
Tłuszcze jednonienasycone0.239 g0.028 g
Tłuszcze wielonienasycone0.228 g0.077 g
Cholesterol00
Witamina C69 mg12.7 mgSurowa rzeżucha zawiera więcej witaminy C.
Kwas foliowy00
Całkowita zawartość kwasu foliowego80 µg22 µg
Równoważnik folianów80 µg22 µg
Tiamina0.08 mg0.073 mg
Ryboflawina0.26 mg0.133 mg
Niacyna1 mg1.242 mg
Kwas pantotenowy0.242 mg0.368 mg
Witamina B60.247 mg0.267 mgSos pomidorowy z dodatkiem cebuli w puszce zawiera więcej witaminy B6.
Witamina B980 µg22 µgSurowa rzeżucha zawiera więcej witaminy B9.
Cholina19.5 mg
Witamina B1200
Witamina A6917 i.u.850 i.u.Surowa rzeżucha zawiera więcej witaminy A.
Witamina A 346 µg RAE43 µg RAE
Retinol00
Alpha karoten0
Beta karoten4150 µg
Beta-kryptoksantyna0
Likopen0
Luteina+Zeaksantyna12500 µg
Witamina E0.7 mg
Witamina D 00
Witamina D00
Witamina K541.9 µg
Żelazo1.3 mg0.93 mg
Wapń81 mg17 mg
Magnez38 mg19 mg
Fosfor76 mg39 mg
Potas606 mg413 mg
Sód14 mg551 mg
Cynk0.23 mg0.23 mg
Miedź0.17 mg0.181 mg
Mangan0.553 mg0.301 mg
Selen0.9 µg0.8 µg
Woda89.4 g86.09 g
Masa produktu po obróbce1 g
Jednostki objętości1 szklanka1 szklanka
Masa produktu50 g245 g
Jednostki objętości produktu np. po obróbce1 gałązka
Popiół1.8 g2.21 g
Odpady29 %0

Surowa rzeżucha vs Sos pomidorowy z dodatkiem cebuli w puszce Porównania i newsy

Cztery produkty, które lepiej jeść ze skórką

Przygotowując owoce do jedzenia, zwykle bez zastanowienia pozbywamy się skórki, nie zwracając uwagi na jej potencjalne korzyści zdrowotne. Tymczasem nie jest tajemnicą, że tuż pod nią znajdują się najcenniejsze składniki odżywcze – witaminy, ...

dawno temu

Surowa rzeżucha versus konkurencja

Sos pomidorowy z dodatkiem cebuli w puszce versus konkurencja