Jak zrzucić brzuch piwny? Jak pozbyć się brzucha piwnego?

... się ze zwiększeniem ryzyka kamicy żółciowej, cukrzycy, nowotworów, chorób układu krążenia oraz schorzeń wątroby. Mięsień piwny - jak się pozbyć? Niestety, nie istnieje żadna magiczna mikstura, dzięki ...

dawno temu

Jajko sadzone na diecie? Tak, ale w odpowiednim połączeniu

... to też bogactwo kwasów omega-3, które zmniejszają ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych. Zawiera witaminy A, C, E i te z grupy B oraz kwas foliowy, magnez, wapń i fosfor. To idealny zamiennik masła ...

dawno temu

Matcha na odchudzanie - czy matcha odchudza? Matcha - jak pić?

... rodnikami, które wywołują stany zapalne i poważne choroby (np. nowotwory). Poza tym antyoksydanty spowalniają procesy starzenia, dzięki czemu można zachować młodość na dłużej. Wystarczy regularnie ...

dawno temu

Woda z kaktusa - właściwości wody z kaktusa. 6 powodów, dla których warto ją pić

... . Właściwości przeciwzapalne wody kaktusowej pomogą ci też zregenerować mięśnie po treningu i zmniejszyć chroniczne stany zapalne związane z chorobami skórnymi, takimi jak trądzik różowaty i łuszczyca ...

dawno temu

Skórka z ananasa na odchudzanie. Woda ananasowa - przepis

... do nagromadzenia się płynów w tkankach. W efekcie rośnie ryzyko rozwoju chorób ze strony układu sercowo-naczyniowego. Ponadto borykamy się z cellulitem i dodatkowymi kilogramami, a nasze ręce i nogi ...

dawno temu

Wysoki poziom kreatyniny - co powinniśmy wykluczyć z diety?

... kreatyniny wpływ może mieć również ciąża. Niemniej jednak podwyższony poziom kreatyniny może wskazywać na: * choroby nerek o długotrwałym przebiegu, * ostrą niewydolność nerek, * zatrucie związkami ...

dawno temu

Ocet jabłkowy i jego właściwości

... . Przeciwwskazaniem do sięgania po ocet jabłkowy jest ciąża (ocet może powodować zgagę), a także przewlekłe dolegliwości układu pokarmowego, ze szczególnym uwzględnieniem chorób żołądka (np. wrzody) i wątroby ...

dawno temu

Masło - czym jest? Jaki ma skład? Czy jest zdrowe?

... na występowanie chorób układu sercowego (zawałów i zatorów). Spożywanie masła nie jest też powiązane z ogólną śmiertelnością populacji, a nawet można twierdzić, że nieznacznie obniża ryzyko zgonu ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść pomidory każdego dnia?

... odpowiedni poziom potasu jest tak istotny? Ponieważ wspiera prawidłową pracę serca, reguluje ciśnienie krwi, zapobiega chorobom sercowo-naczyniowym i łagodzi napięcie mięśni. 703 ...

dawno temu

Właściwości orzechów nerkowca

... cholesterolu z organizmu, ale także zmniejszają ryzyko powstania miażdżycy i innych chorób układu krwionośnego. W dodatku orzechy nerkowca to bogate źródło potasu, który jak wiadomo, korzystnie wpływa ...

dawno temu

Prosty Fitness [Lekcja 4] Co z nabiałem?

... , które wspierają pracę jelit. Tłuszcze zawarte w pełnotłustym nabiale pomagają obniżyć ciśnienie krwi, zmniejszyć ryzyko choroby serca, raka i zachorowania na cukrzycę. Teraz druga strona medalu ...

dawno temu

AWOKADO egzotyczny cud zdrowia !

... reumatycznych Wzmacnia układ odpornościowy Kwasy omega 3 i omega 6, o których pisałam powyżej oprócz wsparcia wątku utraty wagi chronią przed rozwojem chorób serca i układu naczyniowego, są tym samym ...

dawno temu

Kasza jaglana – czy już ją znacie?

... uważa się, że ma niezwykłe właściwości ogrzewające i wzmacniające, a 90% naszych chorób powstaje z powodu wychłodzenia organizmu przez spożywanie nieodpowiedniego pożywienia. Wiele osób nie toleruje ...

dawno temu

Dieta, która wspomoże Twój zmęczony zimą organizm – dieta na tzw. przesilenie wiosenne

... , przeciwutleniająco oraz chroni przed chorobami neurodegeneracyjnymi. Można jeszcze długo wymieniać wiele różnych prozdrowotnych produktów jak np. chia, komosa ryżowa, amarantus, jabłka, gruszki, maliny ...

dawno temu

Euro 2016: ile kalorii tracimy, ile ich przybywa w czasie oglądania meczu?

... do otyłości, która z kolei negatywnie wpływa na zdrowie i samopoczucie (m.in. sprzyja rozwojowi chorób układu krążenia). Graj w nogę Piłkę nożna nie tylko warto oglądać, ale i w nią grać. I nie chodzi ...

dawno temu

Jak działa tauryna?

... zapotrzebowanie na ten aminokwas. Naturalnymi źródłami aminokwasu są: drób (mięso indyka), ryby, soczewica i serwatka. Taurynę stosuje się również w leczeniu niektórych chorób, na przykład zapaleniu ...

dawno temu

Jak zacząć zdrowo jeść?

... się nie tylko wygląd ale i zdrowie. Wiele ludzi uważa,  że nie potrzebują zmian, bo mimo złego stylu życia ich ciało funkcjonuje prawidłowo. Teraz może i cieszą się zdrowiem,  ale na choroby pracuje ...

dawno temu

Uwaga! Siedzenie skraca życie

... zostaje praktycznie wyłączona, spowalnia to krążenie, co zwiększa ryzyko chorób serca; obniża metabolizm- zużywasz mniej cukrów i tłuszczów, co zwiększa drastycznie ryzyko rozwoju cukrzycy ...

dawno temu

Jak uzyskać płaski brzuch?

... są jako zespół metaboliczny i występują najczęściej u osób z dużym brzuchem. Nie jest to jednak reguła. Sam fakt posiadania wystającego brzucha nie oznacza, że na pewno zachorujemy na cukrzycę lub choroby ...

dawno temu

Zdrowe przekąski – które wybrać?

... i paznokcie. Są źródłem flawonoidów, a zatem przeciwdziałają rozwojowi chorób nowotworowych. W jadłospisie diety odchudzającej powinien znaleźć się jogurt naturalny (jogurty owocowe zawierają dużo cukru ...

dawno temu

Jak zrzucić brzuch? Dieta na płaski brzuch. Ćwiczenia na brzuch

... i olejów roślinnych. Unikaj izomerów trans kwasów tłuszczowych, które znajdziesz w produktach wysokoprzetworzonych i które znacznie zwiększają ryzyko rozwoju chorób sercowo naczyniowych. 45169 6 ...

dawno temu

5 powodów, dla których nie warto rezygnować z węglowodanów na diecie odchudzającej

... ). Wydalanie mas kałowych następuje szybciej, co ma istotne znaczenie w profilaktyce wielu chorób. Pomaga pozbyć się wzdętego brzucha i zaparć. Błonnik zapewnia ponadto uczucie sytości ...

dawno temu

6 zdrowych składników do koktajli, których jeszcze nie próbowałaś

... , czyli herbaty Matchy. Dzięki temu twój zielony koktajl stanie się prawdziwą bombą antyoksydantów, które niszczą wolne rodniki, zapobiegają starzeniu i chronią przed groźnymi chorobami. ...

dawno temu

Odpowiednia dieta odmładza skórę. Codziennie spożywanie rzeżuchy może zredukować zmarszczki nawet o 40 proc.

... neutralizują wolne rodniki odpowiedzialne za niszczenie zdrowych komórek oraz rozwój chorób serca i nowotworów. W ten sposób usprawniają mechanizmy obronne organizmu, regulują pracę wielu układów ...

+ Pokaż więcej