Dlaczego warto jeść kolendrę?

... , a także gruzińskiej. Jej charakterystyczny smak i zapach sprawił, że stała się jednym z najpopularniejszych ziół. Niektórzy zadają pytanie: czy kolendra jest zdrowa? Znane są liczne właściwości kolendry. Poniżej dowiecie się, dlaczego warto ...

dawno temu

Wegański sernik z awokado bez pieczenia

... jest szybkość i prostota przygotowania. Deser ten nie wymaga pieczenia, a ponadto dostarcza cennych składników odżywczych o pozytywnym wpływie na zdrowie i właściwościach odchudzających. Poniżej znajdziesz przepis na ciasto z awokado bez ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Pyszne źródła magnezu

... i dobrego samopoczucia odgrywa magnez. Katarzyna Błażejewska-Stuhr, psychodietetyczka i dietetyczka kliniczna wyjaśnia, czym jest ten pierwiastek, jakie ma właściwości, gdzie go znaleźć i dlaczego warto zadbać o jego odpowiedni poziom w ...

4 miesiące temu

Rabarbar- czy warto go jeść ?

... Rabarbar jest to warzywem które posiada całe grono właściwości korzystnych dla naszego organizmu. Jest także skarbnicą witamin i błonnika dlatego warto włączyć go do diety w trakcie trwającego sezonu. Skąd do nas przywędrował i jakie ma ...

dawno temu

Zielone warzywa - dlaczego warto je jeść?

... wielu pożądanych witamin i składników mineralnych, posiadając przy tym bardzo niską wartość energetyczną, szczególnie zalecane są one dla osób na diecie odchudzającej. Poniżej znajdziesz przykłady zielonych warzyw, których właściwości na pewno ...

dawno temu

Zielona dieta a odchudzanie

... Zielona herbata powinna być elementem każdej diety. Ponieważ ma ona właściwości oczyszczające, pijąc ją, można oczyścić organizm ze zbędnych toksyn. Nie tylko zielona herbata ma takie właściwości, ale także zielone zioła, owoce i warzywa, które ...

dawno temu

Pomysł na zdrowe i sycące śniadanie "na wynos"

... pomysłem będzie kompozycja kaszy jaglanej i musów owocowych - jako zdrowej alternatywy na pierwszy posiłek w ciągu dnia. Jeśli nie mamy kucharskiej smykałki, nie oznacza to, że musimy obejść się smakiem. ... - a przy tym w pełni naturalna. ...

dawno temu

Pudding z nasionami chia

... Nadeszła pora na przedstawienie popularnego w ostatnim czasie puddingu z nasionami chia. Jakiś czas temu przedstawiłam wersję, po polsku z siemieniem lnianym. Nasiona posiadają podobne właściwości ...

dawno temu

Oleje roślinne - sekret zdrowia i urody

... Oleje roślinne to bogactwo wartościowych składników. Dostarczają witamin, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz minerałów. Przez to korzystnie wpływają na kondycję skóry oraz funkcjonowanie narządów wewnętrznych. Sprawdź, jakie właściwości mają ...

dawno temu

Ekspert: lepiej pić wodę gotowaną jeden raz

... Czy woda gotowana wielokrotnie staje się niezdatna do spożycia? Jak zmieniają się jej właściwości? Postanowiliśmy to sprawdzić. ... przez to smaczniejsza w spożyciu. Jak się jednak okazuje, dwukrotne zagotowanie wody zmienia delikatnie jej ...

dawno temu

OCZYŚĆ się po ŚWIĘTACH - JEDNODNIOWA DIETA OWSIANA

... Przedstawiam plan poniżej: Ugotuj owsiankę z 6-7 łyżek płatków owsianych na 2 litrach mleka (polecam roślinne). Przygotowana potrawa musi Ci wystarczyć na cały dzień, podziel więc ją na 5-6 porcji ...

dawno temu

Jalapeno - zalety spożywania papryczek jalapeno

... Znajdziemy je w meksykańskich potrawach, na pizzy i w ostrych sosach. Ich ostry smak zniechęca jednak wielu z nas. A szkoda, bo papryczki jalapeno skrywają w sobie mnóstwo właściwości prozdrowotnych. Za wszystko odpowiedzialna jest kapsaicyna. ...

dawno temu

Wegetarianizm. Jak przygotować wege obiad?

... przygotowania 40 minut, 4-6 porcji) Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej, 1 szklanka ryżu jaśminowego, 2 kalarepki, 150 g bobu świeżego/mrożonego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, sok i skórka otarta z 1 cytryny ...

dawno temu

Oto co dzieje się z twoim ciałem po zjedzeniu imbiru

... Imbir to nie tylko smaczny dodatek do zup i dań mięsnych. Znany jest ze swoich prozdrowotnych właściwości. Często pijemy herbatę imbirową, gdy dopadnie nas przeziębienie. Pomaga wtedy m.in. złagodzić ból gardła, ponieważ ma działanie odkażające. ...

dawno temu

Kawa z cynamonem - właściwości. Dlaczego warto dodawać cynamon do kawy?

... , ale również z wielu właściwości prozdrowotnych. Udowodniono, że wystarczy pół łyżeczki cynamonu dziennie, by obniżyć poziom cukru we krwi oraz cholesterolu LDL. Jest to zatem przyprawa szczególnie polecana osobom ...

dawno temu

Kolorowo, smacznie i zdrowo - kwiaty jadalne w diecie

... , ale i bardzo dobrze smakuje. Płatki bratka polnego można dodać do surówki, sałatki, a nawet zupy. To wzmocni nie tylko walory smakowe potrawy, ale i jej właściwości prozdrowotne. Bratek zawiera ... Lista kwiatów jadalnych jest bardzo długa. ...

dawno temu

Właściwości cykorii. Cykoria - dlaczego warto jeść?

... eliminacji zaparć i poprawia perystaltykę jelit. 3. Właściwości cykorii Ze względu na bogactwo witamin i składników mineralnych cykoria ma pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Obecnie jest stosowana ...

dawno temu

Które kwiaty są jadalne?

... Kwiaty jadalne są niskokaloryczne i bardzo smaczne. Ich lista jest naprawdę imponująca. Większość z nich spotykamy na co dzień - rosną w naszych ogrodach, na łąkach i polach. W płatkach kwiatów ...

dawno temu

Ryż basmati - właściwości, kalorie. Ryż basmati na diecie

... 1. Ryż basmati – właściwości Ryż basmati ma delikatne i smukłe ziarna o śnieżnobiałej barwie. Posiada specyficzny, wyraźny, orzechowy aromat. Podczas gotowania jego ziarna stają się długie i sypkie ...

dawno temu

10 zielonych warzyw, które można jeść zamiast jarmużu

... Jarmuż, jako główny składnik sałatek, zielonych chipsów czy zup, podbił serca smakoszy, którzy cenią korzystne właściwości zdrowej żywności. Okazuje się jednak, że to zielone warzywo ... nie jest największym źródłem witamin i składników ...

+ Pokaż więcej