Wartość żywieniowa orzechów - czy warto je jeść?

... Zdecydowanie tak ! Od dawna znane są szczególne właściwości orzechów a także ich wysoka wartość żywieniowa. Orzechy stanowią bardzo dobre źródło witamin i składników mineralnych i błonnika ... właściwościom antyoksydacyjnym stanowią ochronę ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jakie suplementy diety są najlepsze?

... , sztucznych barwników czy konserwantów. Odpowiednio skomponowane witaminy, minerały czy wyciągi z roślin, powinny działać synergistycznie, potęgując wzajemnie swoje właściwości. Bezpieczne Pamiętaj ... dieta, aktywność fizyczna to podstawa ...

dawno temu

3 kroki do zdrowszej diety

... z mąki pszennej… na zawsze. Odważnie powiem, że to najważniejsza zasada. Mam za sobą epizod 22 lat objadania się chlebem na wszystkie posiłki. W tamtym czasie miałam niedoczynną tarczycę (wtedy nikt ... do tego, że nie jem mąki pszennej i nikt z ...

dawno temu

Dietetyczne ciasto - składniki, dodatki. Pomysł na niskokaloryczny biszkopt

... podstawę do wielu ciast. Biszkopt wykonywany jest z mąki pszennej, ale czy zawsze tak musi być? Dietetyczną wersją biszkoptu będzie ciasto wykonane z kaszy jaglanej. Jedna porcja takiego ciasta to jedynie ... , kiedy zamiast mąki zostaną użyte ...

dawno temu

Jak wzmocnić odporność, czyli jak z posiłków czerpać zdrowie?

... m. in. komórek odpornościowych. Witaminę E do naszej diety dostarczą takie produkty jak: zarodki pszenne, nasiona słonecznika, oleje roślinne, orzechy, migdały, oleju sojowym i kukurydzianym. Dobrze ... udokumentowane właściwości prozdrowotne ...

dawno temu

Dieta trzustkowa - zasady odżywiania przy chorobach trzustki. Efekty, przepisy i jadłospis

... 1,5 proc. tłuszczu) Drugie śniadanie: kanapki z pszennego pieczywa z wędliną drobiową i chudym twarogiem oraz pomidorem bez skóry Obiad: pierś z kurczaka gotowana na parze z dodatkiem puree z ziemniaków ... : kanapki z pszennego pieczywa z ...

dawno temu

Jaki chleb na diecie? Czy eliminacja pieczywa jest konieczna przy odchudzaniu?

... na razowy może okazać się chlebem pszennym. Dokładniej: producent ma obowiązek podawania składu w kolejności od składnika, którego najwięcej jest w produkcie. Oznacza to, że jeżeli na pierwszym miejscu ... w składzie stoi mąka pszenna, tej mąki ...

dawno temu
+ Pokaż więcej