Serek homogenizowany - czy jest zdrowy? Czy można jeść serek homogenizowany na diecie?

... Serek homogenizowany - czy jest zdrowy? To pytanie retoryczne. Idealny na kanapki, do naleśników i placków. Może być serek homogenizowany naturalny i serek o smaku owocowym. Lekki, delikatny, smaczny i puszysty. Zapewne gości w twojej kuchni od ...

dawno temu

Jak odchudzić tradycyjne polskie potrawy?

... Schabowy, mielony, gołąbki, pierogi z okrasą, sernik z rodzynkami… Tradycyjna kuchnia polska różni się w zależności od regionu, istnieją jednak pewne elementy, z którymi kojarzy nam się większość ... rodzimych przepisów. Są nimi chociażby ...

dawno temu

Jak wzmocnić smak potraw bez soli?

... do nacierania mięsa. Pozostawione na kilka godzin w marynacie nie tylko nabierze smaku, ale i kruchości. W kuchni nie może zabraknąć również świeżych gałązek kolendry, koperku czy pietruszki. 265 ... Jeżeli lubisz poeksperymentować w kuchni, ...

dawno temu

Koronawirus. Niecodzienny wyczyn chińskiego maratończyka. Biegał przez 50 dni... po domu

... To się nazywa sposób na trenowanie w domu! 66-letni Li Zhanzhe nie załamał się pandemią koronawirusa i nad swoją formą biegową pracował w domu. Biegał od kuchni do pokoju - i tak przez 50 dni. Pokonał dystans równy 12 maratonom! ... Codziennie ...

dawno temu

Czekoladowe muffiny z ciecierzycy z masłem orzechowym i gorzką czekoladą

... Bez mąki, bez glutenu – super szybkie w przygotowaniu. Nawet dwie lewe ręce w kuchni sobie poradzą – gwarantuję! ...

dawno temu

Nigella Lawson zawyrokowała – to koniec ery awokado i herbaty Matcha. Czas na pandan

... się mistrzem kuchni. Nie tylko inspiruje, ale wyznacza też jedzeniowe trendy. Kiedy stwierdziła, że uwielbia tosty z awokado, jego sprzedaż wzrosła w Wielkiej Brytanii o 30 proc. Teraz zaskoczyła swoich miłośników tezą, że awokado to już ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kolendrę?

... Aromatyczne zioło pochodzące z rejonu Morza Śródziemnego przypomina natkę pietruszki, jednak smakuje zupełnie inaczej. Kolendra jest popularna w kuchni azjatyckiej, indyjskiej, meksykańskiej ... dniu w pracy warto sięgnąć np. po sok z dodatkiem ...

dawno temu

Kuchenka gazowa w kuchni – sprawdź, jaki przepis rekomendują profesjonalni kucharze i dlaczego gotują na gazie?

... elektrycznej. Kuchenka gazowa w kuchni to dobry sposób na zaoszczędzenie gotówki, którą przeznaczyć możemy np. na kurs gotowania lub zakup nowych akcesoriów kuchennych. Państwowa Służba Regulacji Energetyki ...

dawno temu

Wegetarianizm. Jak przygotować wege obiad?

... "Wegetarianizm staje się alternatywą, która może nas uchronić przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Jak zatem przygotować wege obiad? Skąd brać wege przepisy? „Entuzjaści kuchni bezmięsnej ... już wiedzą, że kuchnia roślinna stwarza wprost ...

dawno temu

Czy na pewno warto sięgać po popularne zamienniki soli?

... , ale przy okazji usprawnią trawienie. Bazylia, estragon, tymianek, kolendra, lubczyk czy melisa sprawią, że nasza kuchnia stanie się zdecydowanie bardziej przyjazna zarówno dorosłym, jak i dzieciom. ...

dawno temu

Pokolenie a sposób odżywania

... do pokolenia Y i Z. Nie oznacza to jednak, że jej przedstawiciele ustawiają się w kolejce, aby wydać duże sumy pieniędzy na najnowszą kuchnię fusion z najdalszych części świata. Osoby z wyżu ...

dawno temu

Techniki gotowania

... Gotowanie jest sztuką kulinarną, która związana jest z przygotowaniem potraw. Kuchnie świata różnią się od siebie - nie tylko pod względem źródła pożywienia, ale też i tradycji. Aby umiejętnie ... . 43992 Gotowanie na parze to bardzo zdrowy ...

dawno temu

Mocno wędzony pasztet z kaszą jaglaną, kiszoną kapustą i grzybami

... Przez moją kuchnię przewinęło się już mnóstwo pasztetów, ale ten który wyjechał z mojej kuchni w weekend, przebił wcześniej wykonane wypieki. Tym razem odstawiłem na bok dodatki warzywne i skupiłem ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Wegetariański gulasz z ciecierzycy z kozią fetą!

... Szukasz nowych przepisów w swojej wegetariańskiej kuchni? Zastanawiasz się co możesz wprowadzić, aby jeść jeszcze bardziej smacznie i zdrowo? Mamy dla Ciebie idealny przepis i nowość na rynku nabiałowym - Festkoz - ser sałatkowy z mleka koziego, ...

dawno temu

Postaw na przyprawy

... Jak większość z Was wie, cały efekt zaczyna się w kuchni. Efekt oczywiście naszych treningowych zmagań, najważniejsza jest dieta, w 70% od niej zależy nasz końcowy sukces, oraz to, czy mamy siły nie tylko podczas treningu, ale i w codziennym ...

dawno temu

Sushi kcal - czy jedzenie sushi przeszkadza w odchudzaniu?

... i owoce morza? Przysmak kuchni japońskiej z pewnością jest bogaty w składniki odżywcze, ale czy tuczy? Ile ma sushi kcal? Odpowiadamy. ... kuchni powinniśmy zachować środki ostrożności, to znaczy wybrać niskokaloryczną kompozycję smaków. Sushi ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Sportowcy a weganie. Jak łączyć aktywność fizyczną z dietą bezmięsna?

... Czy możliwe jest połączenie regularnego wysiłku fizycznego z dietą wegańską? Tak, ale nie jest jednak tajemnicą, że same ćwiczenia nie wystarczą, aby zbudować wymarzoną sylwetkę – wszystko zaczyna się od kuchni. ...

dawno temu

Mięso strusia – zdrowe, choć niedoceniane. Sprawdziliśmy, jak smakuje

... wszystko, na co tylko masz ochotę. Sushi na obiad? A może danie kuchni włoskiej? Nie ma problemu! Wszystkie składniki z łatwością znajdziesz w spożywczym. ...

dawno temu

Jogurtowe chmurki orzechowo-gruszkowe z cukinią

... Majówka, długi weekend to idealny czas żeby pokombinować w kuchni :) Mam dla Was przepis na jogurtowe chmurki. Z przepisu wychodzi 10 sztuk placuszków. ...

dawno temu

FIT „pankejki”

dawno temu

Nie mam czasu?

+ Pokaż więcej