... – picie herbat z powyższych ziół znacznie przyspieszy wydalanie toksyn z organizmów wraz z moczem. Dodatkowo schłodzonymi naparami, można przemywać twarz. Warto też zaznaczyć, że w dbaniu o zdrową cerę ...
... Dlaczego warto jeść płatki owsiane? To produkt zdrowy i smaczny, a na dodatek tani. Dostarczają błonnika pokarmowego i białka. Dają uczucie sytości na długi czas. Najczęściej przygotowujemy z nich owsiankę na śniadanie. Jednak z dodatkiem ...
... się z: surowych warzyw, octu, oliwy, namoczonego w wodzie chleba. Była to zupa przygotowywana przez ubogich rolników, którzy pracowali na plantacjach oliwek lub w winnicach. Do jej zrobienia ... wykorzystywali oni jedynie trzy składniki: wodę, ...
... , z intensywnie zieloną skórką – są najzdrowsze i najsmaczniejsze. Cytrusy Cytryna, pomarańcza, grejpfrut – chociaż to nie sezon na te tropikalne owoce, warto jeść je właśnie teraz. Nie dość ...
... już dawno obalony. 22 Banany To przede wszystkim zdrowe pożywienie dla serca, ale banany (zwłaszcza te jeszcze niedojrzałe) przyspieszają metabolizm. Są zdrową przekąską w ciągu dnia ponieważ sycą ...
... . Zacznijmy od zalet. Niepodważalnie jest nią zawartość witaminy E. W 100 g znajduje się aż 38,70 mg tego związku. Olej słonecznikowy ma jej więcej niż rzepakowy, choć ten uznawany jest za najzdrowszy ...
... frytek. Proponujemy jednak zdrowszą wersję – zamiast smażyć je na głębokim tłuszczu, pokrojone w słupki ziemniaki połóż na ruszcie lub na aluminiowej tacce. Zanim to zrobisz, natrzyj je oliwą ... lub olejem kokosowym, solą i przyprawami, które ...