Wege burger z kotletem z buraków

... ; sól, pieprz - do smaku; Dodatki: bułka, pomidor, ogórek konserwowy, majonez wegański, ser wegański, czerwona cebula, sałata. Sposób przygotowania: Buraki szoruję i obieram ze skóry, następnie ścieram ... papierem do pieczenia. Piekę ok. 30 ...

dawno temu

Blanszowanie potraw

... i dobra alternatywa dla gotowania czy smażenia, szczególnie jeśli interesuje cię zdrowa kuchnia. Blanszowanie nie obniża zawartości witamin w surowcach. Ta technika gotowania jest szczególnie przydatna ...

dawno temu

Pięć oznak przedawkowania kofeiny. Za dużo kawy - objawy

... ? Zobacz też: Jakie są najzdrowsze rodzaje kawy? Zaleca się przyjmowanie nie więcej niż 300 mg w ciągu dnia. Pamiętajmy, że substancja ta występuje nie tylko w kawie. Jej źródłem są napoje dla sportowców ...

dawno temu

Placuszki z banana

dawno temu

Metody bezpiecznego odchudzania

... Aby bezpiecznie i zdrowo się odchudzać, najlepiej jest skorzystać z zasad zdrowego żywienia. Aby uniknąć nadwagi, w wielu wypadkach wystarczy zmienić niewłaściwe nawyki żywieniowe. Po tej prostej ... na wadze. Zdrowa i bezpieczna dieta powinna ...

dawno temu

Soki oczyszczające - 5 przepisów na pozbycie się toksyn. Soki detox - oto zasady

... ? Zamiast sięgać po kawę, zrób pobudzający sok z ananasem. Ma piękny kolor i świetnie smakuje. Możesz wzbogacić sok o szczyptę kurkumy – to jedna z najzdrowszych przypraw na świecie. Opóźnia starzenie ...

dawno temu

Jak ograniczyć spożycie tłuszczów trans?

... nie jest niezbędne w naszej diecie. Warto pamiętać, że dobrym źródłem zdrowych tłuszczów są także nasiona, orzechy i oleje roślinne – dodaje Katarzyna Okręglicka. Uwaga na słodycze i frytki Oczywiście masło ...

dawno temu

6 przekąsek, po które możesz sięgać po godzinie 20

... , że jest to pożywna przekąska, która daje uczucie sytości na długi czas. Zobacz też: Najlepsze orzechy na utratę wagi Choć są kaloryczne (100 gramów dostarcza 560 kalorii), cechują się wysoką zawartością zdrowych ... również witamin: A, z grupy ...

+ Pokaż więcej