Blanszowanie potraw

... i dobra alternatywa dla gotowania czy smażenia, szczególnie jeśli interesuje cię zdrowa kuchnia. Blanszowanie nie obniża zawartości witamin w surowcach. Ta technika gotowania jest szczególnie przydatna ...

dawno temu

Pięć oznak przedawkowania kofeiny. Za dużo kawy - objawy

... ? Zobacz też: Jakie są najzdrowsze rodzaje kawy? Zaleca się przyjmowanie nie więcej niż 300 mg w ciągu dnia. Pamiętajmy, że substancja ta występuje nie tylko w kawie. Jej źródłem są napoje dla sportowców ...

dawno temu

Placuszki z banana

dawno temu

Najdziwniejsze trendy zdrowotne ostatnich lat

... samopoczucie po porodzie, zmniejszając ryzyko wystąpienia depresji. 599 W dodatku miała przyczyniać się do zwiększenia laktacji, dlatego chętnie serwowano łożysko w postaci smażonej czy w formie koktajli ...

dawno temu

Metamorfoza Agaty Netter prowadzącej kanał Bic&Cyc

... Cierpiała z powodu zaburzeń odżywiania, a dziś sama podpowiada innym, jak prowadzić zdrowy tryb życia — jak się odżywiać i co ćwiczyć. Kocha ćwiczenia na siłowni, a jej przyjaciółka to sztanga ... , to zmiana nawyków żywieniowych na stałe… I ...

dawno temu

Metody bezpiecznego odchudzania

... Aby bezpiecznie i zdrowo się odchudzać, najlepiej jest skorzystać z zasad zdrowego żywienia. Aby uniknąć nadwagi, w wielu wypadkach wystarczy zmienić niewłaściwe nawyki żywieniowe. Po tej prostej ... na wadze. Zdrowa i bezpieczna dieta powinna ...

dawno temu

Rabarbar- czy warto go jeść ?

... /100 g) przy jednoczesnej sporej ilości błonnika dlatego mogą go spożywać również osoby będące na diecie. Niestety nie powinno się spożywać go codziennie. Mimo, że jest bardzo zdrowy i bogaty ... zawartość korzystnych dla zdrowia substancji w ...

dawno temu

Jak ograniczyć spożycie tłuszczów trans?

... nie jest niezbędne w naszej diecie. Warto pamiętać, że dobrym źródłem zdrowych tłuszczów są także nasiona, orzechy i oleje roślinne – dodaje Katarzyna Okręglicka. Uwaga na słodycze i frytki Oczywiście masło ...

+ Pokaż więcej