Słodzik - przyjaciel czy wróg? Artykuł na podstawie rzetelnych badań

... potwierdził Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności, Przemysł Spożywczy 2006; 60: 52 2. Waszkiewicz-Robak B., Świąder K., Świderski F., Substancje intensywnie słodzące. Cz. I. Właściwości i warunki ...

dawno temu

Żywność liofilizowana

... . Nauka. Technologia Jakość, 2010, 1 (68), 30-39. Ciurzyńska A., Lenart A., Siemiątkowska M.: Wpływ odwadniania osmotycznego na barwę i właściwości mechaniczne liofilizowanych truskawek. Acta Agrophysica ...

dawno temu

5 zdrowych deserów dla fanów słodkiego smaku

... , o właściwościach antyoksydacyjnych). Porcja dostarcza około 125 kcal. Lody te są wolne od cholesterolu i tłuszczów nasyconych. Jeżeli wstawimy owoce do zamrażarki na noc, to przygotowanie tego deseru zajmie ...

dawno temu

Monika Honory zupomania. Dieta i zupy Moniki Honory

... . Następnie sparzmy rodzynki i odsączmy z wody. 6. Gotujemy mleko na wolnym ogniu, dodajemy masło, migdały, rodzynki i ryż. 7. W razie potrzeby doprawiamy (wedle uznania). Zobacz też: Właściwości ...

dawno temu

Piękno w prezencie od Klapp Cosmetics

... . Wielocukry wiążą wilgoć i wspomagają właściwości magazynujące oraz obronne. Preparat stanowi ochronę przed utratą wilgoci, wyrównuje niedobory wody w głębszych warstwach skóry, wspomaga ...

dawno temu

Jak omijanie śniadania może zmienić Twoje życie i ciało? Dieta Intermittent Fasting (IF) w teorii i praktyce

... prozdrowotne właściwości płynące z takiego stylu odżywiania się. Dlatego w trakcie kilkugodzinnego „okna żywieniowego” nie możemy zajadać się fast foodami. W żaden sposób nie wyklucza ona przestrzegania ...

dawno temu

Jak zachęcić ludzi do uprawiania sportu i poprawienia własnej sylwetki, co nas motywuje?

... słodyczami, a dawali do przegryzienia marchewkę, ogórka czy inne zdrowe przekąski, i oczywiście sami chętnie za nie chwytali, wtedy możemy mieć pewność, że zrobiliśmy wszystko aby te zdrowe nawyki ...