Woda alkaliczna - czy ma właściwości lecznicze?

... także ograniczać ryzyko zachorowania na nowotwór. Według analizy przeprowadzonej w 2016 roku przez naukowców Fenton i Huang, którzy zbadali publikacje dotyczące wpływu diety na gospodarkę kwasowo ...

dawno temu

Cleaneating - kiedy zdrowe jedzenie staje się obsesją

... z powodu zaburzeń odżywiania. Najnowsze dane z NHS Digital pokazują, że coraz częściej do szpitali trafiają osoby z zaburzeniami takimi, jak anoreksja, bulimia lub ortoreksja. W latach 2015-2016 ...

dawno temu

Jakie są prawdziwe wskaźniki ryzyka miażdżycy i zawału serca?

... Factor Study, American Journal of Clinical Nutrition, 2016 (http://ajcn.nutrition.org/content/103/3/895) • Cederberg H., Stančáková A., Yaluri N., Increased risk of diabetes with statin treatment is ... . Brown, Vitamin B12 deficiency, Am Fam ...

dawno temu

Cholesterol i tłuszcze nasycone - czy słusznie się ich boimy?

... -too-high/ https://www.sciencedaily.com/releases/2016/02/160211083044.htm?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter http://nowadebata.pl/wp-content/uploads/2012/02/soft-science-of-dietary-fat.pdf http ...

dawno temu

Czy woda naprawdę nawadnia najlepiej? Odpowiedź może Cię zaskoczyć!

... z brytyjskiego badania opublikowanego w 2016 roku. Sprawdzono w nim ilość moczu wydalanego przez 4 godziny po wypiciu 1 litra płynu (przetestowano 13 różnych napojów). Wszystkie wyniki porównano ...

dawno temu

Funkcje cholesterolu w organizmie i jego źródła pokarmowe

... ://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8071280 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12192467 https://www.sciencedaily.com/releases/2016/02/160211083044.htm?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter https://www.sciencedaily.com ...

dawno temu

Nadmiar białka w diecie i wpływ na nerki oraz kości

... Crossover Study in Resistance-Trained Males" https://www.hindawi.com/journals/jnme/2016/9104792 Celem tego badania było określenie wpływu diety wysokobiałkowej w ciągu jednego roku. Czternastu ...

dawno temu

Cukrowy detoks. Czy można oczyść organizm w trzy dni? Zapytaliśmy dietetyka

... przez Instytut Żywności i Żywienia w 2016 r., czyli warzywa, owoce, pełnoziarniste produkty (pieczywo, kasze, ryże, makarony), nabiał, ryby, tłuszcze, w tym orzechy. Musimy też dbać o odpowiednie ...