Czerwona herbata na czczo - napój odtruwający organizm z czerwoną herbatą
SYLWIA STACHURA • dawno temuZbędne produkty przemiany materii gromadzą się w jelitach, dlatego pierwsze objawy problemów ze zdrowiem to najczęściej dolegliwości trawienne. Bóle brzucha i niestrawność sprawiają, że mamy złe samopoczucie i brakuje nam energii. Jak się pozbyć toksyn i odzyskać witalność? Pomóc może dobra czerwona herbata na czczo. Mowa o kuracji z wykorzystaniem wyjątkowego napoju na bazie czerwonej herbaty.
Czerwona herbata na detoks
Pu-erh, czyli czerwona herbata, to produkt, o którym słyszał każdy, kto próbował schudnąć. Picie naparu przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej i ułatwia gubienie nadprogramowych kilogramów. Ten rodzaj herbaty nie tylko dobrze działa na sylwetkę, ale również na cały organizm. Dzięki dużej dawce antyoksydantów poprawia odporność i opóźnia procesy starzenia.
Na tym jednak nie koniec – regularne spożywanie napoju stymuluje pracę jelit, obniża poziom cholesterolu i ułatwia oczyszczanie organizmu z toksyn. To właśnie herbata pu-erh jest bazą do mikstury, dzięki której można przeprowadzić detoks w domowym zaciszu.
W połączeniu z octem jabłkowym, miodem i cytryną daje niesamowite efekty. Po miesiącu kuracji poprawi się przede wszystkim stan układu pokarmowego. Niestrawność, wzdęcia i bóle brzucha odejdą w niepamięć. Ocet jabłkowy działa jak probiotyk, cytryna odkwasza organizm, a miód ma właściwości antybakteryjne.
Przepis na odtruwający napój — czerwona herbata z cytryną
Składniki:
- 1 łyżeczka herbaty liściastej pu-erh,
- 2 łyżeczki octu jabłkowego,
- 2 plasterki cytryny,
- 1 łyżeczka naturalnego miodu.
W kubku zaparzyć herbatę, odstawić na 5 minut. Do przestudzonego naparu dodać ocet jabłkowy, miód oraz cytrynę. Dokładnie wymieszać. Pić rano na czczo lub wieczorem przed pójściem spać, co najmniej przez miesiąc.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze