Prosty Fitness [Lekcja 2] Kuchenne wskazówki obróbki mięsa

... aniżeli korzystnie wpływa na nasze ciało. Wołowina zawiera więcej witaminy B12, witaminy E, witaminy D, retinolu, cynku, żelaza i potasu niż szpinak, który jest uważany za świetne źródło tych składników ...

dawno temu

Zdrowe niskokaloryczne przekąski na zabawę karnawałową

... zawiera 6 gramów błonnika, ciecierzycy zaś 5 gramów). Ponadto czarna fasola jest bogata w witaminę B1, żelazo, potas i magnez. Hummus z tego warzywa podajemy z surowymi warzywami lub pieczywem. 36 Lista ...

dawno temu

Funkcje cholesterolu w organizmie i jego źródła pokarmowe

... ma także działanie przeciwzapalne. Aldosteron reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową poprzez metabolizm jonów sodu i potasu. 43685 Niepotrzebne obniżanie poziomu cholesterolu (np. poprzez stosowanie statyn ...

dawno temu

10 superfoods i napojów, które redukują cellulit. Co pić na cellulit? Jak zredukować cellulit?

... uwalnianie zmagazynowanych tłuszczów. Zobacz też: Dobroczynne właściwości zielonej herbaty W zielonej herbacie znajdziemy również potas (działa przeciwobrzękowo) i cynk - składniki mineralne istotne ...

dawno temu

Czarne uszka o olbrzymiej mocy

... , wapnia, żelaza, sodu, potasu i inne 557 Ma działanie immunoprotekcyjne, czyli wzmacniające układ odpornościowy, pobudzając między innymi syntezę interferonu, wzrost ilości limfocytów i makrofagów ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść orzechy?

... % masy), niewiele węglowodanów i sporo błonnika (ok. 10% masy) (1). Jeśli chodzi o składniki mineralne, mogą być źródłem magnezu, miedzi i potasu. Orzechy są również bardzo dobrym źródłem witaminy E ...