O kręgosłupie, ale inaczej

... , aby wykorzystać wasz ciężar i odpowiednią dźwignię. nie powinniście wyjść obolali, wręcz powinniście odczuwać pewnego rodzaju swobodę. Pamiętajcie również, że taki specjalista nie jest cudotwórcą ...

dawno temu

Trening siłowy. Dlaczego kobiety powinny podnosić ciężary?

... : • Unikalna genetyka i biochemia kobiety • Typ ciała • Poprzednia historia treningów • Rodzaj podejmowanego treningu • Częstotliwość treningowa (jak często trenuje) • Dieta (ile i co je) Budowanie mięśni ...

dawno temu

Jakie są prawdziwe wskaźniki ryzyka miażdżycy i zawału serca?

... , transport ten zostaje zaburzony, a nasz organizm nie otrzymuje tych wszystkich ważnych składników. W diagnostyce najlepiej wykonać pełny lipidogram, uwzględniający wielkość i rodzaj cząsteczek ...

dawno temu

Kwarantanna a aktywność fizyczna. Jak ćwiczyć w dobie koronawirusa?

... sportowe znów zostaną otwarte, tych kilka ćwiczeń na pewno Ci pomoże. Tak jak pisałem w poprzednim artykule, "szybko" nie zawsze znaczy "dobrze". Nasze zdrowie w tym momencie jest ważniejsze ...

dawno temu

Trendy żywieniowe 2017 ze względu na znak zodiaku

... jest definiowana jako rodzaj wegetarianizmu. Jest popularna wśród osób, które chcą odżywiać się zdrowo, ale nie mają potrzeby całkowicie rezygnować z mięsa. Zobacz też: Diety odchudzające – co powinieneś ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść orzechy?

... , orzechy włoskie czy piniowe również nie są orzechami. W zasadzie tylko orzechy laskowe i kasztany są orzechami w botanicznym sensie tego słowa. Cała reszta orzechów to różnego rodzaju owoce i pestki ...

dawno temu

Razem czy osobno? Dowiedz się, jakie produkty powinniśmy jeść razem, a których połączeń lepiej unikać

... zawału serca. Warto zwrócić uwagę na rodzaj płatków – najlepsze właściwości mają nieprzetworzone płatki owsiane górskie, a nie błyskawiczne. Kawa + cukier 42254 Lubisz małą czarną z odrobiną cukru ...

dawno temu

Schudła 35 kilogramów. Metamorfoza Klaudii Rein

... albo, co gorsza, dużą ociekającą serem pizzą. Nie zwracałam uwagi na jakość i rodzaj spożywanych tłuszczów. Gdy nie miałam ochoty “gotować” albo byłam zbyt głodna, żeby czekać na dostawcę pizzy ...