Proste i smaczne wysokobiałkowe przekąski. Przepisy na szybkie posiłki wysokobiałkowe

... . Granola z quinoa 44515 Quinoa, czyli komosa ryżowa, to bogate źródło wapnia. Nie zawiera glutenu, więc mogą spożywać je osoby cierpiące na celiakię. Granolę z quinoa można dodać do jogurtu ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść chleb Ezechiela? Chleb Ezechiela - przepis

... esseński nie powinien być spożywany przez chorych na celiakię lub osoby z wrażliwością na gluten. Dlaczego kiełkowanie jest takie ważne? Mimo iż ziarna takie jak pszenica czy kukurydza, wyglądają dość ...

dawno temu

Niesamowite produkty, które gwarantują zdrowie i urodę

... rozważyć wprowadzenie amarantusa do swojej diety. To bezglutenowe zboże (mogą je jeść osoby chore na celiakię) dostarcza aż 26 gramów białka (jedna filiżanka nieprzetworzonego amarantusa ...