... Superfoods to naturalna żywność, bogata w składniki szczególnie korzystne dla zdrowia. Moda na superfoods trwa w najlepsze, a na sklepowych półkach wciąż pojawiają się nowe super-produkty ...
... lodowym deserom opinię, bo o ich szkodliwości mówi się coraz więcej. Jest to jednak grupa dodatków tak powszechnie stosowana, że trudno całkowicie ją wyeliminować. Liczy się smakhttp://giphy.com/gifs ... chłodzącego deseru. Prawdziwą bombą ...
... Glutaminian sodu podobnie jak cukier i sól nazywany jest często "białą śmiercią". To chemiczny związek wykorzystywany przy produkcji żywności. Występuje w grupie wzmacniaczy smaku. Jak działa ...
... , które znajdują się w fast foodach i innej wysoko przetworzonej żywności. Natomiast nienasycone kwasy tłuszczowe, które odnajdziemy chociażby w rybach czy orzechach, nie tylko wpływają dobrze na nasze ...
... również informacje o ich szkodliwości - zwłaszcza aspartamu. Nie martw się, bezpieczeństwo wszystkich dodatków do żywności, w tym słodzików, jest regularnie weryfikowane przez agencje zajmujące ... wątroby, podwyższać stężenie triglicerydów we ...
... kulturystycznych. W dodatku nie powiedział ostatniego słowa i bez przerwy nad sobą pracuje. Niedawno Ritchson wrzucił do sieci zdjęcie bez koszulki. Ogłosił wówczas, że wprowadza restrykcyjną dietę ...
... element diety wielu osób. Często produkt ten kojarzymy z pysznym, domowym spaghetti przyrządzanym przez mamę. Niestety kaloryczne dodatki czynią tę potrawę niekorzystną dla naszego zdrowia ... . Z tego względu lepiej zrezygnować z dodatków w ...
... truskawki. Ten, który producenci dodają do wytwarzanej żywności, ma negatywny wpływ na organizm. Zakłóca pracę bakterii jelitowych, które są nam potrzebne. Ponadto przyczynia się do zwiększenia ilości ... miska mieszanki orzechów Obiad - pierś z ...
... , już wywołała sporo kontrowersji. Z jednej strony kształt butelki nawiązuje do zdrowego stylu życia, z drugiej – nawet w wersji light, napój gazowany nie jest pozbawiony dodatków chemicznych ... Pepsi w wersji fit Nie oszukujmy się, każdy chce ...
... nowotworu. Dlaczego? Większość osób, które decyduje się na rezygnację z tłuszczów, wybiera żywność przetworzoną – pełną konserwantów i szkodliwych dodatków. Jednym z nich jest emulgator E433. Zobacz ... też: Zdrowe tłuszcze na talerzu. W jakich ...