Jak pozbyć się soli z potraw bez utraty smaku?
... Czy można obyć się kuchni bez używania soli? Ta substancja nie tylko nadaje smak potrawom, ale także ma właściwości konserwujące, a naszemu organizmowi dostarcza sód. Jednak niestety, nadmierne ...
... Czy można obyć się kuchni bez używania soli? Ta substancja nie tylko nadaje smak potrawom, ale także ma właściwości konserwujące, a naszemu organizmowi dostarcza sód. Jednak niestety, nadmierne ...
... Czujesz, że przytyłeś? Mamy na to sposób. Podstawowym składnikiem tej jednodniowej kuracji są płatki owsiane. Oprócz właściwości odchudzających, obniżają one poziom złego cholesterolu oraz usuwają ...
... Jagody acai, wodorosty, nasiona konopi - co chwila słyszmy o nowym superprodukcie o niezwykłych właściwościach, który powinniśmy dodać do codziennego menu. Większość z nich to produkty egzotyczne ...
... na prozdrowotne właściwości – udowodniono, że substancje zawarte w jej liściach mogą wspierać profilaktykę chorób nowotworowych i schorzeń serca. 51160 Szparagi Jeśli lubimy jeść nie tylko zdrowo ... wchłanianych węglowodanów. Nie wspominając ...
... gruszki - 47 kalorii, filiżanka pokrojonego arbuza - 48 kalorii, filiżanka czerwonych porzeczek - 37 kalorii (źródło witaminy C i błonnika, a ponadto beta-karotenu, wapnia, potasu i magnezu), 45816 ... ma mniej niż 50 kalorii, to wiśnie oraz ...
... , a także przeciwdziała zaparciom. Jako niskokaloryczną przekąskę między posiłkami warto wybrać arbuza. To źródło wody i witamin, które bardzo dobrze zaspokaja głód. Można wykorzystać zatem ten owoc do przygotowania ... sorbetów i koktajli, ...