Zielone warzywa - dlaczego warto je jeść?

... wielu pożądanych witamin i składników mineralnych, posiadając przy tym bardzo niską wartość energetyczną, szczególnie zalecane są one dla osób na diecie odchudzającej. Poniżej znajdziesz przykłady zielonych warzyw, których właściwości na pewno ...

dawno temu

Odżywianie to podstawa!

... się oleje, oliwy, awokado. Kiedy wybieramy produkty w diecie to starajmy się wybierać produkty których skład jest krótki np. mięso, pierś z indyka gdzie 90% to pierś z indyka. Ważne jest by nie smażyć ... na oliwie, oleju z orzechów włoskich ...

dawno temu

Smażenie jest zdrowsze niż gotowanie

... twierdziła, że oliwa extra vergine może być wykorzystana do smażenia, o ile temperatura na patelni nie przekracza 220 stopni Celsjusza. Nie powinna być więc wykorzystywana do smażenia na głębokim oleju – w tym przypadku lepiej sprawdzi się olej ...

dawno temu

Marchewkowy serniczek

... jak na mnie klasyczne - wszystko razem blendujesz :P Jedyna brudna robota to marchewka, którą należy starkować. Blendujemy mleczko kokosowe, olej kokosowy, ksylitol i jajka. Dodajemy do nich pozostałe ... ; 2 łyżki mleczka kokosowego (ja użyłam ...

+ Pokaż więcej