Oto co dzieje się z twoim ciałem po zjedzeniu imbiru

... Imbir to nie tylko smaczny dodatek do zup i dań mięsnych. Znany jest ze swoich prozdrowotnych właściwości. Często pijemy herbatę imbirową, gdy dopadnie nas przeziębienie. Pomaga wtedy m.in. złagodzić ból gardła, ponieważ ma działanie odkażające. ...

dawno temu

Kawa z cynamonem - właściwości. Dlaczego warto dodawać cynamon do kawy?

... , ale również z wielu właściwości prozdrowotnych. Udowodniono, że wystarczy pół łyżeczki cynamonu dziennie, by obniżyć poziom cukru we krwi oraz cholesterolu LDL. Jest to zatem przyprawa szczególnie polecana osobom ...

dawno temu

Właściwości cykorii. Cykoria - dlaczego warto jeść?

... eliminacji zaparć i poprawia perystaltykę jelit. 3. Właściwości cykorii Ze względu na bogactwo witamin i składników mineralnych cykoria ma pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Obecnie jest stosowana ...

dawno temu

Ryż basmati - właściwości, kalorie. Ryż basmati na diecie

... 1. Ryż basmati – właściwości Ryż basmati ma delikatne i smukłe ziarna o śnieżnobiałej barwie. Posiada specyficzny, wyraźny, orzechowy aromat. Podczas gotowania jego ziarna stają się długie i sypkie ...

dawno temu

Koktajle - odchudzające, witaminowe, poprawiające wygląd

... Koktajle mogą mieć wiele właściwości. Koktajl nie musi być jedynie słodkim deserem czy orzeźwiającym napojem. Coraz popularniejsze stają się koktajle odchudzające, które za zadanie mają przyspieszyć nasz metabolizm i dostarczyć naszemu ...

dawno temu

10 zielonych warzyw, które można jeść zamiast jarmużu

... Jarmuż, jako główny składnik sałatek, zielonych chipsów czy zup, podbił serca smakoszy, którzy cenią korzystne właściwości zdrowej żywności. Okazuje się jednak, że to zielone warzywo ... nie jest największym źródłem witamin i składników ...

dawno temu

Napój na lepsze trawienie - żółty shot, który poprawi trawienie

... Kurkumina, składnik aktywny kurkumy - przyprawy, którą wykorzystujemy do przygotowania shota na poprawę trawienia, nie tylko wpływa na pracę układu pokarmowego. Wykazuje ona także właściwości ... przed oddziaływaniem enzymów trawiennych. Hamuje ...

dawno temu

Zimne ziemniaki - indeks glikemiczny. Dlaczego warto jeść zimne ziemniaki?

... ziemniaków? Okazuje się jednak, że jeśli oprócz smaku, zależy nam na ich prozdrowotnych właściwościach, powinniśmy ugotować je wcześniej i zjeść ziemniaki na zimno. To zaskakujące, ale zimne ziemniaki ...

dawno temu

Chcesz schudnąć? Włącz do menu te superprodukty

... , a także pomaga powstrzymać się przed podjadaniem pomiędzy posiłkami. Brokuły Brokuły są znane przede wszystkim ze swoich właściwości antynowotworowych. Niewiele osób jednak wie, że to zielone warzywo ... również dla osób będących na wegańskich ...

dawno temu

Oto 5 zamienników tradycyjnego masła. Sprawdź, który będzie dla ciebie najlepszy

... Czy zastanawiasz się czasami nad używaniem zamienników masła? Których produkt będzie najlepszą alternatywą? Każdy z nich ma wiele właściwości prozdrowotnych. Pozytywnie wpływają na pracę serca ... Pasta z awokado jest jednym z ...

dawno temu

4 pary produktów, które pomagają schudnąć

... . Jednak na tym owocu lista produktów o właściwościach odchudzających się nie kończy. Okazuje się, że takie działanie możemy zaobserwować, łącząc na talerzu dwa produkty albo wzbogacając smak naparu zdrowym dodatkiem. Sprawdź, które artykuły ...

dawno temu

Fit ciasto marchewkowe

... Ciasto o właściwościach odmładzających? Tak, to karoten ma takie zdolności. W marchewce znajdziecie również potas oraz witaminy: B1, B2, C i E, a także żelazo oraz łatwo wchłaniany przez organizm wapń. ... Składniki: 1,5 szklanki startej ...

dawno temu

Dlaczego warto pić mleko?

... kilogramów, ale ze względu na jego właściwości. Mleko jest bogate w witaminy i minerały. Należy pamiętać, aby nie spożywać go w nadmiarze, gdyż konsekwencją może być pogorszenie stanu zdrowia, na przykład rozwój chorób cywilizacyjnych. ...

dawno temu

Piperyna - suplement pomagający schudnąć

... Sama nazwa tego alkaloidu wielu z nas nic nie mówi, stąd piperynie mającej wiele prozdrowotnych właściwości warto poświęcić kilka zdań. ... i codzienna aktywność fizyczna. Właściwości prozdrowotne piperyny Udowodniono, że piperyna ma działanie ...

dawno temu

Proste placuszki z cukinii

... SKŁADNIKI: 2 średnie cukinie, cebula, 2 jajka, 50 g mąki żytniej, 10 g mąki kokosowej, 2 łyżki mleka, sól, pieprz, ostra papryka. WYKONANIE: Cukinię zetrzyj na tarce, cebulę posiekaj. Odsącz ... cukinię z nadmiaru wody. Dopraw solą pieprzem i ...

dawno temu

Czym jest koncentrat białka serwatkowego?

... Koncentrat białka serwatkowego to częsty składnik diety, szczególnie u sportowców czy osób intensywnie pracujących nad budową swojego ciała. Pojawia się jednak pytanie, czy produkt ten korzystnie wpływa na zdrowie. Jakie właściwości ma białko ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak dbać o sportowe ubrania?

... Odzież sportowa może być inwestycją na lata, jeśli właściwie ją czyścimy i pielęgnujemy. Aby ubrania zachowały swoje szczególne właściwości – wodoodporność i dobrą cyrkulację powietrza – musisz ... i oddychających nie tylko osłabia ich ...

dawno temu

Dieta jajeczna - efekty po tygodniu, opinie. Błyskawiczna redukcja wagi, ale także zagrożenia

... jednak uważać. Podstawą diety jajecznej jest spożywanie 6 jajek dziennie, co w perspektywie dłuższego praktykowania może grozić pogorszeniem stanu zdrowia i rozwojem chorób, na przykład miażdżycy. Jakie są zasady diety jajecznej? ... Dieta ...

dawno temu

Kmin rzymski na odchudzanie - jak stosować?

... przyprawą spala tłuszcz Lecznicza moc kuminu Właściwości kminu rzymskiego to zasługa bogactwa fitosteroli, które pomagają w obniżaniu poziomu cholesterolu. Jak inne ostre przyprawy, kumin pobudza ...

dawno temu

POŻYWIENIE HAMUJĄCE NADMIERNY APETYT

... . Wspiera w procesie równowagi w zakresie reakcji głód i sytość na etapie naszego wzmożonego odczuwania głodu. Innymi ważnymi posiłkami i potrawami hamującym i nasze ataki smaku i głodu są: jajka, imbir ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Substancje antyodżywcze – co to takiego?

... . Te substancje podczas obróbki termicznej ulegają denaturacji i tracą swoje niekorzystne właściwości. Z kolei moczenie orzechów częściowo usuwa z nich kwas fitynowy. Niektóre ze związków antyodżywczych ...

+ Pokaż więcej