Zielone warzywa - dlaczego warto je jeść?

... wielu pożądanych witamin i składników mineralnych, posiadając przy tym bardzo niską wartość energetyczną, szczególnie zalecane są one dla osób na diecie odchudzającej. Poniżej znajdziesz przykłady zielonych warzyw, których właściwości na pewno ...

dawno temu

Kąpiel detoksykująca - przyjemna metoda ułatwiająca odchudzanie

... do około dwóch filiżanek soli. Do wanny można dodać odrobinę sody oczyszczonej lub octu jabłkowego, które również wspomagają procesy oczyszczania. Kąpiel z solą Epsom można brać 3-4 razy w tygodniu ... skóra jest napięta, gładka i nawilżona. ...

dawno temu

Naturalne spalacze tłuszczu. 6 najlepszych produktów

... biesiadowanie, zjedzmy wcześnie sałatkę z łyżką octu jabłkowego. Należy jednak pamiętać, by nie nadużywać tej metody, ponieważ zaburzy to wchłanianie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (wit. A, D, E, K ... lniany pijemy raz dziennie po łyżce. ...

dawno temu

Pudding z nasionami chia

... Nadeszła pora na przedstawienie popularnego w ostatnim czasie puddingu z nasionami chia. Jakiś czas temu przedstawiłam wersję, po polsku z siemieniem lnianym. Nasiona posiadają podobne właściwości ...

dawno temu

Oleje roślinne - sekret zdrowia i urody

... Oleje roślinne to bogactwo wartościowych składników. Dostarczają witamin, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz minerałów. Przez to korzystnie wpływają na kondycję skóry oraz funkcjonowanie narządów wewnętrznych. Sprawdź, jakie właściwości mają ...

dawno temu

Ekspert: lepiej pić wodę gotowaną jeden raz

... Czy woda gotowana wielokrotnie staje się niezdatna do spożycia? Jak zmieniają się jej właściwości? Postanowiliśmy to sprawdzić. ... przez to smaczniejsza w spożyciu. Jak się jednak okazuje, dwukrotne zagotowanie wody zmienia delikatnie jej ...

dawno temu

Zdrowa egzotyka na talerzu. Sfermentowany ryż koji

... Koji - co to jest? Ryż koji to kiszony ryż - popularny składnik deserów i dań głównych w Japonii. Wśród właściwości prozdrowotnych koji wskazuje się obniżenie poziomu cholesterolu i wzmocnienie odporności. Jak uzyskuje się sfermentowany ryż ...

dawno temu

Co się zmieni w organizmie, jeżeli wzbogacisz dietę w płatki owsiane? Płatki owsiane - właściwości

... Płatki owsiane - właściwości. Owsianka - błonnik Owsiankę, którą niektórzy nazywają nawet jednym z najzdrowszych produktów na całym świecie, powinniśmy spożywać regularnie. W ziarnach owsach ... się z hipercholestorolemią. Zdaniem niektórych, ...

dawno temu

Niedocenione superfoods, które skutecznie wpomogą utratę wagi

... Awokado, chilli czy zielone warzywa liściaste od dawna znane są ze swoich właściwości odchudzających. Chociaż ich popularność jest zasłużona, okazuje się, że istnieje o wiele więcej produktów ... oraz E) i nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3. ...

dawno temu

Sposoby na przyspieszenie odchudzania

... jabłkowy, hoodia i fasolamina, przyspieszymy proces przemiany materii i ograniczymy odczuwanie głodu. 33Pierwszym preparatem wspomagającym odchudzanie jest ocet jabłkowy, który oczyszcza organizm ... z substancji toksycznych i usuwa nadmiar ...

dawno temu

Jalapeno - zalety spożywania papryczek jalapeno

... Znajdziemy je w meksykańskich potrawach, na pizzy i w ostrych sosach. Ich ostry smak zniechęca jednak wielu z nas. A szkoda, bo papryczki jalapeno skrywają w sobie mnóstwo właściwości prozdrowotnych. Za wszystko odpowiedzialna jest kapsaicyna. ...

dawno temu

Oto co dzieje się z twoim ciałem po zjedzeniu imbiru

... Imbir to nie tylko smaczny dodatek do zup i dań mięsnych. Znany jest ze swoich prozdrowotnych właściwości. Często pijemy herbatę imbirową, gdy dopadnie nas przeziębienie. Pomaga wtedy m.in. złagodzić ból gardła, ponieważ ma działanie odkażające. ...

dawno temu

Kawa z cynamonem - właściwości. Dlaczego warto dodawać cynamon do kawy?

... , ale również z wielu właściwości prozdrowotnych. Udowodniono, że wystarczy pół łyżeczki cynamonu dziennie, by obniżyć poziom cukru we krwi oraz cholesterolu LDL. Jest to zatem przyprawa szczególnie polecana osobom ...

dawno temu

Właściwości cykorii. Cykoria - dlaczego warto jeść?

... eliminacji zaparć i poprawia perystaltykę jelit. 3. Właściwości cykorii Ze względu na bogactwo witamin i składników mineralnych cykoria ma pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Obecnie jest stosowana ...

dawno temu

Wspomóż swoją walkę o płaski brzuch popularnymi produktami

... z toksyn. Napary z kopru, pokrzywy, rumianku - zapobiega wzdęciom, ułatwia trawienie. Grejpfruty - naturalny "spalacz" tłuszczu. Ocet jabłkowy - 2 łyżeczki dziennie dodane do przegotowanej wody, najlepiej pić rano na czczo. Proste? Ależ tak ! :) ...

dawno temu

Koktajle - odchudzające, witaminowe, poprawiające wygląd

... Koktajle mogą mieć wiele właściwości. Koktajl nie musi być jedynie słodkim deserem czy orzeźwiającym napojem. Coraz popularniejsze stają się koktajle odchudzające, które za zadanie mają przyspieszyć nasz metabolizm i dostarczyć naszemu ...

dawno temu

10 zielonych warzyw, które można jeść zamiast jarmużu

... Jarmuż, jako główny składnik sałatek, zielonych chipsów czy zup, podbił serca smakoszy, którzy cenią korzystne właściwości zdrowej żywności. Okazuje się jednak, że to zielone warzywo ... nie jest największym źródłem witamin i składników ...

dawno temu

Ryż basmati - właściwości, kalorie. Ryż basmati na diecie

... 1. Ryż basmati – właściwości Ryż basmati ma delikatne i smukłe ziarna o śnieżnobiałej barwie. Posiada specyficzny, wyraźny, orzechowy aromat. Podczas gotowania jego ziarna stają się długie i sypkie ...

dawno temu

Zimne ziemniaki - indeks glikemiczny. Dlaczego warto jeść zimne ziemniaki?

... ziemniaków? Okazuje się jednak, że jeśli oprócz smaku, zależy nam na ich prozdrowotnych właściwościach, powinniśmy ugotować je wcześniej i zjeść ziemniaki na zimno. To zaskakujące, ale zimne ziemniaki ...

dawno temu

Prosty Fitness [Lekcja 20] Sałatki warzywne

... oliwę na równie świetny olej lniany. 1 łyżka oleju lnianego 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego Sól i czarny pieprz dla smaku W małej misce połącz olej, ocet, siemię, sól ... 750 5. Dressing: Kocham oliwę. Pyszny i ...

+ Pokaż więcej