Mroźne Specjały marki Netto

„Mroźne Specjały” to wyjątkowej jakości mrożone owoce i warzywa dostępne tylko w sieci sklepów Netto. To oferta skierowana do osób, które stawiają na wyśmienity smak, lubią, gdy gotowanie trwa krótko i chcą mieć pewność, że przygotowują potrawy z pełnowartościowych warzyw – źródeł witamin i minerałów.

Farsz uniwersalny – szpinak

Jeśli ktoś zapytałby o warzywo z największą zawartością żelaza, bez wahania wskażemy właśnie szpinak. W kuchni traktowany nieco po macoszemu — czemu zapewne winne są szkolne stołówki — szpinak kryje w sobie także wiele magnezu i witaminy C. Świetnie nadaje się jako dodatek do mięs i ziemniaków. Wybornie smakuje z makaronem i serem typu feta. Idealnie sprawdza się jako farsz do naleśników i pierogów. Szpinak w tej wersji pokochają nie tylko dorośli. Także dzieci docenią to zielone warzywo. Można kupić świeży szpinak w sklepie warzywnym lub skorzystać ze szpinaku mrożonego „Mroźne Specjały

Kalafior na tysiąc sposobów

Trudno uwierzyć, że kalafior, tak popularny w polskich domach, nie jest naszym rodzimym warzywem. Przywędrował z Włoch, ale szybko zaadaptował się do polskich warunków. Najczęściej jest jedzony z podsmażoną tartą bułką, ale to nie jedyny sposób na podanie tego warzywa. Świetnie sprawdza się jako warzywo duszone z mięsem, dobrze komponuje się z włoszczyzną, więc można go użyć do zupy, wybornie smakuje zapiekany z żółtym serem. Główki kalafiora mogą być użyte jako farsz do dużych warzyw, papryki, cukinii lub kabaczka. Kalafior sam w sobie ma łagodny smak, ale bardzo dobrze smakuje przyprawiony pieprzem lub ostrą papryką.

Zupa błyskawiczna

Tradycyjną zupę gotuje się na wywarze z mięsa z dodatkiem pokrojonych warzyw. Niestety samo przygotowanie wywaru trwa dosyć długo, Można oczywiście zrobić założenie, że w tym czasie pokroimy warzywa, ale nie przyspieszy to procesu gotowania. Na szczęście w sytuacji podbramkowej wywar można przygotować na bazie kostki bulionowej, a zamiast świeżych warzyw użyć mrożonki. Mrożone zupy z logo „Mroźne Specjały” wystarczy zagotować, by cieszyć się gotowym daniem. Aby potrawa była bardziej sycąca, można do zupy dorzucić makaron lub ryż.

Mięso z warzywami

To danie zyskuje coraz większą ilość zwolenników i coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Minusem przygotowań jest długi czas obierania i krojenia warzyw. Aby wyeliminować to najsłabsze ogniwo, można sięgnąć po mrożone warzywa na patelnię z serii „Mroźne Specjały” dostępne w sieci sklepów Netto. Specjalnie dobrane gatunki warzyw gwarantują przygotowanie smacznej i zdrowej potrawy. Zaczynamy oczywiście od podsmażenia mięsa, bo to zajmuje najwięcej czasu. Gdy mięso jest gotowe, dorzucamy warzywa i dusimy całość około piętnastu minut. Można doprawić do smaku solą lub ulubionymi ziołami. Mięso z warzywami można podać jako samodzielne danie lub dodatek do ziemniaków, makaronu bądź ryżu.

Orient w pięć minut

Kuchnia chińska w krótkim czasie zyskała sobie wiernych zwolenników na całym świecie. Również w Polsce można zauważyć niemały tłok w lokalach serwujących chińszczyznę. Właśnie dlatego w ofercie Netto znajdziemy mrożoną mieszankę chińską. Pokrojone w słupki warzywa z dodatkiem pędów bambusa i grzybów mun to podstawa wielu chińskich potraw. Wystarczy podsmażyć je na patelni, dodać posiekane mięso lub rybę, polać orientalnym sosem i danie gotowe.

Sałatka do obiadu

Nikt nie wyobraża sobie tradycyjnego, polskiego obiadu bez dodatku sałatki bądź surówki. Miłośnicy tradycyjnej marchewki z groszkiem z pewnością docenią fakt, iż zestaw ten można kupić jako gotową mrożonkę z serii „Mroźne Specjały”. Przygotowanie takiej sałatki nie trwa długo, warzywa zachowują naturalny kolor i wyrazisty smak.

Ozdoba stołu

Nie jest tajemnicą, że im bardziej smakowicie wygląda potrawa, tym chętniej ją zjadamy. Czasem też przydaje się coś, co będzie jadalną dekoracją stołu. W tej roli świetnie sprawdza się kolorowa fasolka szparagowa. W sklepach Netto można ją kupić w wersji zielonej i żółtej. Ugotowana na miękko, ze starannie obciętymi końcówkami sprawdzi się jako dodatek do mięs, ryb i sałatek. Poukładana na krawędziach półmisków z wędlinami i serami będzie apetycznym akcentem kolorystycznym. Sprawdzi się także w towarzystwie wędzonych ryb lub serów.

Owocowy deser w zimie

Zima nie rozpieszcza bogactwem owoców. Co prawda w sklepach dostępne są owoce egzotyczne, ale nie każdy jest miłośnikiem zamorskich specjałów. Świeże truskawki w zimie na pewno nie pochodzą z Polski i niekoniecznie pachną i smakują tak, jak nasze krajowe. W takim wypadku można sięgnąć po mrożone truskawki z serii „Mroźne Specjały”. Po rozmrożeniu zachowują swój kształt, smak i aromat. Nadają się zarówno do bezpośredniego spożycia, jak i do przygotowania z nich smacznych deserów.

Zobacz również: Oleje roślinne - sekret zdrowia i urody

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Diety i odchudzanie:

Przekąski do 100 kcal - jabłko, orzechy, warzywa, nabiał Sposoby oczyszczania organizmu z toksyn Dlaczego należy uważać na wafle ryżowe? 5 dziwnych, ale skutecznych trików dietetycznych 5 weekendowych nawyków, które sprawiają, że przybierasz na wadze Mikstury z 3 składników oczyszczające wątrobę z toksyn Przepisy na lunch poniżej 400 kcal, którego pozazdrości koleżanka z pracy Koktajl oczyszczający z pieprzem, który spala tłuszcz Śniadania, których należy unikać na diecie odchudzającej Sok oczyszczający wątrobę, którym należy rozpocząć odchudzanie Schudła 50 kilogramów, żeby dać nauczkę mężowi. Metamorfoza Betsy Ayala Domowej produkcji sok, który oczyszcza jelita i pomaga schudnąć Napoje detoksykujące i redukujące masę ciała Zapomnij o tłuszczu na brzuchu. Postaw na witaminowy koktajl odchudzający 6 wieczornych nawyków, które powodują, że rano budzisz się grubsza Przekąska z awokado i pestek słonecznika na utratę wagi Napój oczyszczający wątrobę Dziś o zajadaniu emocji słów kilka Jak ograniczyć liczbę kalorii w codziennym menu? Koktajl hamujący apetyt, który przygotujesz w 5 minut Bezsernik kokosowy ze świeżymi owocami (bez nabiału, jajek, cukru) Chlorella – multiwitamina natury Proste ciasto z burakami Kawa z awokado, która odchudza i podkręca metabolizm

Popularne w tym tygodniu:

Mikstury z 3 składników oczyszczające wątrobę z toksyn Przepisy na lunch poniżej 400 kcal, którego pozazdrości koleżanka z pracy 8 sekretów skutecznego detoksu według Ewy Chodakowskiej Tiramisu dietetyczne Dlaczego należy uważać na wafle ryżowe? Schudła 30 kilogramów. Metamorfoza Justyny Rolki Zdrowe słodkości z warzyw Co jeść na kolację, by schudnąć? Lody Bananowe. Wersja Fit Kolejny dzień z Moniką Honory, czyli: żeby schudnąć, trzeba jeść! 5 dziwnych, ale skutecznych trików dietetycznych Przekąski do 100 kcal - jabłko, orzechy, warzywa, nabiał