Mroźne Specjały marki Netto

„Mroźne Specjały” to wyjątkowej jakości mrożone owoce i warzywa dostępne tylko w sieci sklepów Netto. To oferta skierowana do osób, które stawiają na wyśmienity smak, lubią, gdy gotowanie trwa krótko i chcą mieć pewność, że przygotowują potrawy z pełnowartościowych warzyw – źródeł witamin i minerałów.

Farsz uniwersalny – szpinak

Jeśli ktoś zapytałby o warzywo z największą zawartością żelaza, bez wahania wskażemy właśnie szpinak. W kuchni traktowany nieco po macoszemu — czemu zapewne winne są szkolne stołówki — szpinak kryje w sobie także wiele magnezu i witaminy C. Świetnie nadaje się jako dodatek do mięs i ziemniaków. Wybornie smakuje z makaronem i serem typu feta. Idealnie sprawdza się jako farsz do naleśników i pierogów. Szpinak w tej wersji pokochają nie tylko dorośli. Także dzieci docenią to zielone warzywo. Można kupić świeży szpinak w sklepie warzywnym lub skorzystać ze szpinaku mrożonego „Mroźne Specjały

Kalafior na tysiąc sposobów

Trudno uwierzyć, że kalafior, tak popularny w polskich domach, nie jest naszym rodzimym warzywem. Przywędrował z Włoch, ale szybko zaadaptował się do polskich warunków. Najczęściej jest jedzony z podsmażoną tartą bułką, ale to nie jedyny sposób na podanie tego warzywa. Świetnie sprawdza się jako warzywo duszone z mięsem, dobrze komponuje się z włoszczyzną, więc można go użyć do zupy, wybornie smakuje zapiekany z żółtym serem. Główki kalafiora mogą być użyte jako farsz do dużych warzyw, papryki, cukinii lub kabaczka. Kalafior sam w sobie ma łagodny smak, ale bardzo dobrze smakuje przyprawiony pieprzem lub ostrą papryką.

Zupa błyskawiczna

Tradycyjną zupę gotuje się na wywarze z mięsa z dodatkiem pokrojonych warzyw. Niestety samo przygotowanie wywaru trwa dosyć długo, Można oczywiście zrobić założenie, że w tym czasie pokroimy warzywa, ale nie przyspieszy to procesu gotowania. Na szczęście w sytuacji podbramkowej wywar można przygotować na bazie kostki bulionowej, a zamiast świeżych warzyw użyć mrożonki. Mrożone zupy z logo „Mroźne Specjały” wystarczy zagotować, by cieszyć się gotowym daniem. Aby potrawa była bardziej sycąca, można do zupy dorzucić makaron lub ryż.

Mięso z warzywami

To danie zyskuje coraz większą ilość zwolenników i coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Minusem przygotowań jest długi czas obierania i krojenia warzyw. Aby wyeliminować to najsłabsze ogniwo, można sięgnąć po mrożone warzywa na patelnię z serii „Mroźne Specjały” dostępne w sieci sklepów Netto. Specjalnie dobrane gatunki warzyw gwarantują przygotowanie smacznej i zdrowej potrawy. Zaczynamy oczywiście od podsmażenia mięsa, bo to zajmuje najwięcej czasu. Gdy mięso jest gotowe, dorzucamy warzywa i dusimy całość około piętnastu minut. Można doprawić do smaku solą lub ulubionymi ziołami. Mięso z warzywami można podać jako samodzielne danie lub dodatek do ziemniaków, makaronu bądź ryżu.

Orient w pięć minut

Kuchnia chińska w krótkim czasie zyskała sobie wiernych zwolenników na całym świecie. Również w Polsce można zauważyć niemały tłok w lokalach serwujących chińszczyznę. Właśnie dlatego w ofercie Netto znajdziemy mrożoną mieszankę chińską. Pokrojone w słupki warzywa z dodatkiem pędów bambusa i grzybów mun to podstawa wielu chińskich potraw. Wystarczy podsmażyć je na patelni, dodać posiekane mięso lub rybę, polać orientalnym sosem i danie gotowe.

Sałatka do obiadu

Nikt nie wyobraża sobie tradycyjnego, polskiego obiadu bez dodatku sałatki bądź surówki. Miłośnicy tradycyjnej marchewki z groszkiem z pewnością docenią fakt, iż zestaw ten można kupić jako gotową mrożonkę z serii „Mroźne Specjały”. Przygotowanie takiej sałatki nie trwa długo, warzywa zachowują naturalny kolor i wyrazisty smak.

Ozdoba stołu

Nie jest tajemnicą, że im bardziej smakowicie wygląda potrawa, tym chętniej ją zjadamy. Czasem też przydaje się coś, co będzie jadalną dekoracją stołu. W tej roli świetnie sprawdza się kolorowa fasolka szparagowa. W sklepach Netto można ją kupić w wersji zielonej i żółtej. Ugotowana na miękko, ze starannie obciętymi końcówkami sprawdzi się jako dodatek do mięs, ryb i sałatek. Poukładana na krawędziach półmisków z wędlinami i serami będzie apetycznym akcentem kolorystycznym. Sprawdzi się także w towarzystwie wędzonych ryb lub serów.

Owocowy deser w zimie

Zima nie rozpieszcza bogactwem owoców. Co prawda w sklepach dostępne są owoce egzotyczne, ale nie każdy jest miłośnikiem zamorskich specjałów. Świeże truskawki w zimie na pewno nie pochodzą z Polski i niekoniecznie pachną i smakują tak, jak nasze krajowe. W takim wypadku można sięgnąć po mrożone truskawki z serii „Mroźne Specjały”. Po rozmrożeniu zachowują swój kształt, smak i aromat. Nadają się zarówno do bezpośredniego spożycia, jak i do przygotowania z nich smacznych deserów.

Zobacz również: Wiosenny detoks

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Diety i odchudzanie:

Przekąska z awokado i pestek słonecznika na utratę wagi Koktajl palący kalorie z menu Ewy Chodakowskiej Bezpieczne oszukiwanie na diecie 13 produktów na odchudzanie wszech czasów 6 składników smoothie, które wspomagają spadek wagi Nowe rośliny wspomagające odchudzanie Domowej produkcji sok, który oczyszcza jelita i pomaga schudnąć 4 produkty, dzięki którym pozbędziesz się tłuszczu z brzucha Napoje detoksykujące i redukujące masę ciała Kakao. 6 powodów dlaczego to najzdrowszy pokarm na świecie. Zapomnij o tłuszczu na brzuchu. Postaw na witaminowy koktajl odchudzający 6 wieczornych nawyków, które powodują, że rano budzisz się grubsza Koktajl hamujący apetyt, który przygotujesz w 5 minut Dieta a somatotyp — ektomorfik, mezomorfik, endomorfik Śniadania, których należy unikać na diecie odchudzającej Najdziwniejsze diety świata - HCG, biblijna, tasiemcowa Jak mierzy się zawartość kalorii w produktach spożywczych? Skąd wiadomo, ile ich jest? Czy producent ma rację? Jak podkręcić metabolizm? Dieta pudełkowa zamiast „śmieciowego” jedzenia Cukier – słodkie uzależnienie Trendy żywieniowe, które mogą Ci przypaść do gustu w 2017 roku ze względu na znak zodiaku 10 naparów na odchudzanie Przepisy na nocne owsianki poniżej 400 kalorii Przyspiesz swój metabolizm po zimie

Popularne w tym tygodniu:

Koktajl hamujący apetyt, który przygotujesz w 5 minut Zapomnij o tłuszczu na brzuchu. Postaw na witaminowy koktajl odchudzający Domowej produkcji sok, który oczyszcza jelita i pomaga schudnąć 4 produkty, dzięki którym pozbędziesz się tłuszczu z brzucha Schudła 24 kilogramy. Metamorfoza Ilony Pęcherek Napoje detoksykujące i redukujące masę ciała Koktajl palący kalorie z menu Ewy Chodakowskiej Schudła 40 kilogramów w 10 miesięcy, jedząc zupy. Metamorfoza Moniki Honory 8 sekretów skutecznego detoksu według Ewy Chodakowskiej 13 produktów na odchudzanie wszech czasów 6 składników smoothie, które wspomagają spadek wagi Kakao. 6 powodów dlaczego to najzdrowszy pokarm na świecie.