Odchudzające przepisy: dwukolorowe smoothie z mango i jagód

Wiosna to idealny czas na detoks. Ten przeprowadzony za pomocą soków i koktajli owocowych i warzywnych dostarczy ci niezbędnych witamin oraz składników mineralnych, które uczynią twoją skórę promienną, dodadzą energii i pomogą zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Tym razem dowiedz się jak przygotować dwukolorowe smoothie z mango i jagód.

Składniki dwukolorowego smoothie

Warstwa żółta:

  • 2 sztuki mango (500g),
  • sok ananasowy (250 ml),
  • kilka kostek lodu.

Warstwa fioletowa:

  • mrożone jagody (200 g)
  • 1,5 szklanki dowolnego mleka (330 ml),
  • nasiona chia (25 g),
  • 1 łyżka miodu.

Przygotowanie

Na początek przygotuj warstwę fioletową. Wymieszaj nasiona chia z mlekiem i odstaw przynajmniej na godzinę w chłodne miejsce. Po upływie tego czasu dodaj jagody oraz miód i wszystko zmiksuj za pomocą blendera.

Teraz możesz przygotować warstwę żółtą. Mango obierz ze skórki, wyjmij pestkę, dolej do niego sok ananasowy. Do tej warstwy możesz dodać ulubione przyprawy np. chilli, imbir lub kardamon. Zmiksuj wszystkie składniki.

Do wysokiej szklanki lub efektownego słoika wlej na początek warstwę fioletową, ale tylko do połowy. Następnie ostrożnie wlewaj warstwę żółtą i gotowe! Smoothie odchudzające możesz ozdobić ulubionymi owocami, warzywami, a nawet orzechami. Polecam pistacje. Smacznego!

Zobacz również: Jakie partie ciała wyrzeźbisz, ćwicząc na tych sprzętach?

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Najlepsze orzechy na utratę wagi Wegańskie ciasteczka Dietetyczne brownie z kaszy jaglanej Czekoladowe raw cake Odchudzające przepisy: jajko zapiekane w awokado Brownie z batatem i rodzynkami 6 przepisów na odchudzające sałatki Fantazja fasolowa Szybkie naleśniki bez mąki Jakie węglowodany jeść na diecie? Jakie ryby jeść podczas odchudzania? Migdały – idealne orzechy dla osób na diecie Fit Wielkanoc: jajka na trzy sposoby Dlaczego warto jeść jajka na diecie? Przepis na dietetyczny żurek Mocno wędzony pasztet z kaszą jaglaną, kiszoną kapustą i grzybami Niezdrowe skutki jedzenia zdrowej żywności Fit Wielkanoc: przepis na majonez z serka wiejskiego Ciasteczka owsiane 5 fit śniadań z płatków owsianych Co jeść przed i po treningu? Pozbądź się toksyn! 5 przepisów na oczyszczające soki Koktajl, który redukuje cholesterol i spala tłuszcz Zdrowe desery z nasion chia

Popularne w tym tygodniu:

Fit ciasto marchewkowe AWOKADO egzotyczny cud zdrowia ! Zdrowe wegańskie "monte" Sok pomidorowy - składniki odżywcze, właściwości odchudzające, właściwości upiększające Śniadanie na przywrócenie równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie, czyli JAGLANKA w roli głównej Śniadanie, dzięki któremu zjesz na obiad 30 proc. mniej Najlepsze orzechy na utratę wagi Gorąca woda – najtańszy lek świata Zdrowe desery Ewy Chodakowskiej bez mleka zwierzęcego i jego pochodnych Rabarbar- czy warto go jeść ? Właściwości maślanki 7 pomysłów na przepisy z komosą ryżową - koktajl, "owsianka", sałatki, faszerowane warzywa, burgery, panierka, desery